— Jeg ble ille berørt og flau, jeg følte meg dum, sier Susanne Kaluza, redaktør i Kvinneguiden.

Hun er en av flere tusen kvinner som har lagt ut sin historie på Twitter under hashtaggen #jegharopplevd.

Klokken 13.30 i dag hadde hashtaggen 9300 tweets, ifølge analysenettstedet Topsy. I ettermiddag la Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne ut sin støtte til kampanjen.

"# jegharopplevd bringer sterke og viktige historier frem i lyset. Diskriminering, trakassering og vold skal ikke være en del av kvinners liv!", skriver hun.

Var vikar

Kaluza var vikar og i begynnelsen av 20-årene da en mannlig kollega i 50-årene spurte om julebordsunderholdningen kunne være at hun strippet.

— Jeg tror han oppfattet det som et kompliment og det var ikke sagt av vond vilje. Men det var en ubehagelig kommentar å få, sier Kaluza.

For henne var det ikke lett å si tydelig fra. Hun var vikar og ville gjerne ha et godt forhold til kollegene, sier Kaluza.

— Alle ønsker jo at kollegene skal se på deg som en profesjonell kollega som du kan diskutere fag med, legger hun til.

Kollega reagerte

En mannlig kollega i 30-årene overhørte det som ble sagt og reagerte kraftig.

— Jeg tror færre yngre menn ville sagt noe sånt og at verden har gått fremover. Men #jegharopplevd vitner om at vi er lang ifra i mål.

Hun har fått den ene a-ha-opplevelsen etter den andre etter at #jegharopplevd begynte å koke på Twitter.

— Jeg ble sittende og nikke gjenkjennende mens jeg leste. Mye av det som fortelles har jeg enten opplevd selv eller så har venninner fortalt lignende historier. På den ene siden er det ikke overraskende, men det er sjokkerende å lese summen av alle disse historiene, sier Kaluza.

Sex mot møte med popstjerne

Hun har også lagt ut en historie fra da hun var 16 år. Lydmannen for et boyband tilbød venninnen og henne møte med popstjernene om de ga ham sex og uttalte at «Turnè er ensomt.»

— Hver enkelt episode er det lett å trekke på skuldrene av, men når vi legger dem sammen er det mye. Jeg har en datter på syv år. Jeg håper hun skal slippe å møte dette når hun blir tenåring, sier Kaluza.

Trenger ikke tåle det

Det er vanskelig å ta til motmæle når noen går over grensen, men det er ment som en spøk.

— Jeg har forståelse for at særlig i tenårene er det vanskelige å sette ned foten. Men alderen kommer mer trygghet. Ingen vil bli beskyldt for å være humørløs og bli oppfattet som sur. Likevel håper jeg kampanjer som denne gjør at flere menn blir mer bevisste på hva som ikke er greit å si, og at flere jenter blir enda mer bevisste på hva de ikke trenger å tåle.

Rømte fra fjellet

Blant de som også deler sin historie er Anita krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Hun var 25 år og ny i arbeidslivet da hun tilfeldig møtte en full kunde på fjellet. Han kunne fortelle henne at kontrakten var hennes hvis hun ble med ham på hytten. Hun skriver på Twitter at hun løp rett hjem.

UBEHAG: Anita Krohn Traaseth er blant kvinnene som bidrar på #jegharopplevd

"Etter snart 20 år i arbeidslivet, er dette den ene. Men, aldri glem", skriver hun.

Etter dette har hun innført en regel om at hun alltid drar hjem etter forretningsmiddager for å unngå slike situasjoner.

"Men det var tøft å møte kunden som 25-åring på mandagen og late som ingenting, for at han ikke skulle miste ansikt", kommenterer hun på Twitter.

Etterpå spurte hun seg selv om hun hadde gjort noe feil. "Absolutt ingenting", skriver hun.