Karpe Diem-konsert avlyst etter at pulverapparat ble tømt

Også søndagens konsert i Sogndal avlyst. - Han har opplyst at han bare skulle tulle seg litt. Han beklager det som skjedde.

svp://102785

Det sa politioverbetjent og innsatsleder Bengt Angeltvedt om mannen som sørget for konsertskandale i Bergen lørdag kveld. BT snakket med ham ved 01-tiden.

4500 mennesker ble evakuert da en 28 år gammel mann inntok scenen under Karpe Diems show i teltet på Koengen. Han rettet pulverapparatet mot publikum og sprayet ut innholdet.

Her er mannen på scenen med pulverapparatet. Han sprayer innholdet utover publikum, og konsertteltet med 4500 tilskuere må evakueres. HANNA ELNAN VENNES

— Han hadde tilgang til backstageområdet og var ikke en del av det ordinære publikummet, men var der fordi han hadde tilknytning til andre artister. Han har lagt seg flat og beklager. Han har det nok ikke godt nå, sa Angeltvedt natt til søndag.

Pulverstuntet får også konsekvenser utenfor Bergen. I kveld skulle Karpe Diem holdt konsert for et fullsatt Meieriet i Sogndal, under studentfestivalen Vekao.

— De 550 billettene ble solgt ut på bare noen minutter allerede i fjor høst. Men dessverre må Karpe Diem avlyse, fordi instrumentene er ødelagt. Det er veldig synd. Men slik er det sier styreleder Stian Sunde på Studenthuset Meieriet.

28-åringen blir sittende i politiets arrest til søndag. Han kan vente seg politianmeldelse og risikerer et betydelig erstatningskrav. Men det kunne ha endt verre.

EVAKUERT: Flere tusen personer ble evakuert etter at noen tømte et brannslukkingsapparat mot publikum under konsert lørdag kveld. 2211-tipser

— Mye røyk i lokalet

— Folk fikk panikk og stormet ut, sa konsertgjenger Ole Tøkje (23).

Ifølge Tøkje ble konsertdeltakerne opplyst fra scenen midt under konserten om at de måtte forlate lokalet.

— Det var noen som tømte et brannslukkingsapparat. Det var mye røyk i lokalet, og mange som ikke fikk puste, fortalte han.

Karpe Diem spilte utsolgt konsert i teltet på Koengen under NHH sitt arrangement Uken 16. Det var 4500 mennesker til stede under konserten.

— Dette var utrolig trist, jeg hadde gledet meg til konserten, sa Tøkje.

PÅ PLASS: Politiet rykket ut etter at konserten ble avlyst. PER LINDBERG

— Helt forferdeligBT snakket med flere andre som var på konserten like etter at den ble stanset. En av dem, en ung kvinne, sa at opplevelsen var skremmende.

— Det kom masse røyk, og det var vanskelig å puste. Så gikk artistene av scenen. Det var skremmende.

— Folk hoppet over gjerder. Det var svært ubehagelig, fortalte en annen.

BLE LØFTET UT: Mette Mehlum ble løftet ut av teltet etter hendelsen under konserten. Per Lindberg

Ble løftet ut

Mette Mehlum møtte BT ved Koengen. Hun var da på vei bort fra konsertområdet.

— Jeg har astma, så dette var svært ubehagelig. Jeg ble løftet ut, og det gikk fort, heldigvis, for røyken var ekkel og salt, og det var vanskelig å puste.

Da BT var på Koengen lørdag kveld, sto flere mennesker og holdt rundt hverandre og gråt.

Fem til legevakt

— En gjerningsperson gikk opp på scenen og utløste pulverapparatet. Han er pågrepet og satt i arrest. Arrangøren og Karpe Diem har opplyst at de vil anmelde saken, sa innsatsleder Bengt Angeltvedt.

PULVERAPPARATET: Dette pulverapparatet ble utløst under konserten, forteller politibetjent Bengt Angeltvedt. ØRJAN DEISZ

Han forlot konsertområdet med brannslukkingsapparatet. Han opplyste at musikken ble stoppet, nødutgangene åpnet og folk ble bedt om å gå.Politiet var til stede under hele konserten. Angeltvedt har vært på en rekke tilsvarende arrangement, men aldri opplevd noe lignende.

Ifølge politiet skal ingen være alvorlig skadet, men fem personer er sendt til legevakt med pusteproblemer.

Alle instrumenter ødelagt

Karpe Diems management fortalte til BT sent lørdag kveld at de ikke da hadde fått helt kontroll på hva som var bakgrunnen for hendelsen, men at det hele er en lei situasjon.

— Det begynte som en helt fantastisk konsert i Bergen i kveld. Mot slutten av konserten ble et brannslukningsapparat utløst. Dette er farlig, både for mennesker og utstyr, og alle ble derfor evakuert.

— Det er heldigvis ikke meldt om noen alvorlige personskader, og Røde Kors tok hånd om de som følte seg dårlige på stedet. Sannsynligvis er alle instrumenter ødelagt, men vi sees i Bergen igjen snart. Kjærlighet, skrev bandet i en pressemelding.

Etter planen skal Karpe Diem søndag spille på Meieriet i Sogndal. Turneen startet i Drammen 5. februar og blir avsluttet i Oslo 9. april, ifølge bandets hjemmeside.

— Det viktigste for oss var å få folk i sikkerhet. Vi er lei for at dette skjedde, opplyste presseansvarlig Kaja Røttingsnes i Uken.

Hun ønsker ikke å kommentere hva som var årsaken til at konserten ble avlyst.

svp://102785