• Det ser ut som en bombe har eksplodert her, sier blikkenslager Morten Sandvik.
FARLIG TAKSTEIN: Taksteinen lå strødd på plenen til Gunnar og Margrethe Anfinsen etter at Nina var på besøk.
PAUL S. AMUNDSEN

Søndag våknet Gunnar og Margrethe Anfinsen til en hage strødd med takstein. Nina hadde herjet godt med huset deres øverst i Øvre Bergveien på Bønes.— Jeg hadde ikke drømt om at det skulle være så store skader. Vi har bodd her i 50 år, men jeg har aldri opplevd maken. Det er helt ubeskrivelig, sier Gunnar Anfinsen.

På et stort stykke av taket ligger taksteinen hulter til bulter. Mye takstein ligger knust rundt i hagen, og takhetten er helt forsvunnet.

— Nå er første prioritet å få taket tett. Det kommer til å lekke inn hvis det begynner å regne, sier Anfinsen.

Da BT besøkte Anfinsen søndag ettermiddag, var blikkenslager Morten Sandvik og lærling Eirik Røssland fra Fana Blikk på plass for sjekke skadene.

— Jeg vil tro at dette har vært en av de farligste situasjonene vi har sett i dag. Det ser jo ut som en bombe har eksplodert, med all den taksteinen som har fløyet rundt her.

Fullt kjør for taktekkerne

Sandvik og Røssland er på sitt fjerde oppdrag søndag.

— Her kommer vi nok til å holde på en stund, men vi har ikke tid til å reparere det ordentlig i dag. Nå gjelder det bare å få det tett, så får vi komme tilbake i morgen, sier Sandvik.

De to skal videre på enda et oppdrag etter at de er ferdig hos Anfinsen.

— Det var fantastisk at de kunne komme i dag. Vi kunne ikke klart å få taket tett på egen hånd, sier Anfinsen.

RYDDER ETTER NINA: Blikkenslager Morten Sandvik i Fana Blikk i ferd med å rydde taket til Gunnar Anfinsen på Bønes. - Med all taksteinen som har fløyet rundt her, hadde det vært farlig å oppholde seg ute her i går kveld, sier han.
PAUL S. AMUNDSEN

Fana Blikk hadde rundt 50 oppdrag søndag.— Her er det fullt kjør. I tillegg kommer alle oppdragene vi ikke rekker i dag, som vi må fortsette på i morgen, sier Kjartan Krossøy i Fana Blikk.

Krossøy forteller at de har hatt 8- 10 biler ute på jobb.

— I dag blir det stort sett nødreparasjoner, som skal sørge for at det ikke lekker inn i boligen. Så får vi komme tilbake til dem når vi har fått oversikt over skadene, sier Krossøy.

- Ville vært livsfarlig

Foruten taket, ble den store bjørken ved siden av huset til Anfinsen røsket opp med roten og tok med seg rododendronbuskene. Markisen ble revet i stykker og naboens garasjetak var på vei inn i hagen.

— Det var ikke mye gøy da uværet sto på som verst. Vi hørte at det kom mye lyd fra taket, men jeg trodde at det bare var taksteinen som klapret litt, sier Anfinsen.

Han er glad for at politi og brannvesenet rådet folk til å holde seg inne lørdag.

— Det ville jo vært livsfarlig å bevege seg ute. Vi ligger litt utsatt til på toppen her, det er vel prisen å betale for fin utsikt.

Ble løftet en meter opp

Også hos Anfinsens nærmeste nabo har Nina rast fra seg.

— Det var skremmende. Vinduene ristet, lysene blinket og vi hørte takstein bli røsket av, sier Christine Rosenlund, som bor i Øvre Bergveien med samboer og barn.

VELTEDE TRÆR: I hagen til Christine Rosenlund og samboeren hadde flere trær veltet i natt. - Ellers mangler vi en levegg, mye takstein og taket på carporten er delvis blåst av, sier Rosenlund.
PAUL S. AMUNDSEN

Tidlig lørdag kveld begynte taket på carporten deres å løsne.— Jeg sto i kjøkkenvinduet, og så at taket plutselig ble løftet en meter opp. Vi forsøkte å sikre så godt det lot seg gjøre med tau, men taket har blåst delvis av.

Rosenlund forteller at en levegg er helt borte, og at flere trær i hagen veltet. Det har også gått hardt utover taksteinen på huset.

— Nå kommer heldigvis gutta fra Fana Blikk hit etter at de er ferdig hos naboen.