Klokken 7.55 onsdag morgen var Ingrid Agasøster på vei til jobb da hun hørte et dunk. Hun traff en syklist i et overgangsfelt med bilen sin.

— En stor bil ved siden av meg stoppet. Jeg fulgte med på en syklist som kom over veien fra den andre siden, og beregnet at jeg hadde tid til å kjøre videre. Jeg så ikke at det allerede var en annen syklist som var kommet ut i gangfeltet før det smalt.

- Ble rasende

Agasøster stoppet ved siden av den kvinnelige syklisten, og rullet ned vinduet. Hun forsøkte å finne ut om det hadde gått bra.

— Syklisten var veldig sint, og syklet videre i raseri. Det skjønner jeg godt. Jeg hadde også blitt sint om jeg hadde blitt påkjørt på denne måten.

Det aktuelle overgangsfeltet ligger mellom Landås og Haukeland universitetssykehus i Bergen. Den uheldige bilisten sier det var mørkt, tåkete og uoversiktlig på stedet, men er tydelig på at uhellet var helt og holdent hennes feil.

Kvinnen har trolig syklet, eller trillet sykkelen, inn i siden på Agasøsters bil da den ikke stoppet.

«Fryktelig, fryktelig lei meg»

Da hun kom på jobb tegnet Agasøster opp situasjonen på en tavle, tok bilde av tavlen og la den ut på en facebookgruppe for syklister i Bergen, sammen med en beklagelse.

«Jeg er så fryktelig, fryktelig lei meg og må få si at det som skjedde var 100% min feil som en uoppmerksom bilist», heter det i innlegget.

— Jeg ønsker å komme i kontakt med den kvinnelige syklisten for å beklage, finne ut hvordan det går med henne og betale for eventuelle skader.

Agasøster har fått mye respons på innlegget, men har så langt ikke fått kontakt med syklisten.

— Folk er veldig positiv til meldingen. Det er til og med en sykkelbutikk som vil gi meg en premie. Det føles jo ikke helt riktig å bli premiert for å ha kjørt på noen, men det er hyggelig at de liker beklagelsen.

Sykler forsiktig

Den ydmyke sjåføren sykler selv ofte fra Sædalen til jobben i Vizrt på Nøstet, og avslutter innlegget sitt med at hun burde valgt sykkelen i stedet i dag.

- Hvordan synes du selv det er å sykle i Bergen?

— Jeg har funnet en ok rute til jobb, men jeg sykler jo litt med hjerte i halsen. Jeg har valgt å være forsiktig og ta meg god tid, for det er ikke alle bilister som tolererer syklister i trafikken. Det burde vel egentlig ikke være nødvendig å være så ydmyk som meg når en sykler i trafikken, siden vi har like mye rett til å være på veien som bilistene, men jeg har valgt denne tilnærmingen.

- Det er håp

— Det er veldig prisverdig at hun går så langt for å få beklaget, dette er et eksempel til etterfølgelse. Det tyder på at det er håp, sier Trond Berget, konstituert generalsekretær i Syklistenes Landsforening.

Han mener folk som har erfaring som syklister i trafikken tar mye større hensyn når de selv kjører bil.

— Det burde være obligatorisk å sykle i trafikken før en får førerkort, kommenterer han.

TAVLETEGNING: Når Ingrid Agasøster kom på jobb tegnet hun opp situasjonen, og la ut en beklagelse på Facebook.
PRIVAT