Har ikke oversikt

Ingen vet helt hvor mange parkeringsplasser det er i sentrum.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 16 år gammel

— Der har jeg et hjertesukk. Hvis vi hadde digitale kart med registrering av offentlige og private plasser ville vi hatt bedre oversikt, sier p-direktør Bjørg Hatlem.

En forsøksvis opptelling tidligere i år kom til 14.200 plasser. Da er både private og offentlige plasser tatt med. Rundt 4000 av plassene var i parkeringshus.

For to år siden viste en kommunal rapport at det var rundt 5500 såkalte besøksplasser i Bergen sentrum. Det var opp fra 4100 i 1999. Siden den gang har det kommet 1100 nye plasser bare i Klostergarasjen og Grieghallen.

Samtidig vedtok bystyret i fjor å inndra 514 gateplasser. Totalt blir det altså nærmere 700 flere plasser. Og fortsatt er ikke det siste parkeringsdekket i Klostergarasjen tatt i bruk. Det kan huse 300 biler til.

— I dag er det køer i gatene rundt som venter på å komme inn. Derfor mener vi at det er riktig å åpne hele garasjen nå, sier Truls Lorentzen.

Byrådsleder Henning Warloe sa i helgen at han er innstilt på å åpne hele garasjen. Men da må kommunen først hoste opp 25 millioner kroner til trafikksikringstiltak på Nøstet. I tillegg har flertallet i bystyret krevd at et tilsvarende antall gateplasser må fjernes.

I forbindelse med åpningen av p-huset ved Grieghallen skal 188 gateplasser inndras nå i høst. Totalt gir dermed anlegget 262 flere plasser. Overingeniør Rolf Knudsen i plan- og miljøetaten forteller at kommunen nå går i gang med å fjerne plasser i Strømgaten og omliggende gater.

Publisert: