Har frigitt navn etter fallulykke

Det var Terje Hansen (62) som mistet livet i ulykken i Eidfjord onsdag.

Publisert Publisert

FALLULYKKE: Like etter klokken 16 onsdag fikk politiet inn melding om at en mann hadde falt ned en skrent ved Kjeåsen i Eidfjord kommune. Han ble senere bekreftet omkommet. Foto: 2211-tipser

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Torsdag opplyser politiet at mannen som omkom i fallulykken i Eidfjord onsdag kveld var Terje Hansen fra Sveio. Han var ansatt i Sveio kommune og var på tur med jobben da ulykken skjedde. Ordfører Jorunn Skåden forteller at kommunen nå gjør det de kan for å bistå hans nærmeste.

– Det er viktig å ta vare på familien nå, og kollegaene som var på tur med ham. Det er det vi fokuserer på nå, sier hun.

Mannen var ansatt i teknisk etat i Sveio kommune. Turfølget var på jobbtur i Eidfjord da ulykken skjedde, og skulle blant annet besøke Sima kraftverk, forteller ordføreren.

Les også

Mann død etter å ha falt 100 meter ned skrent

– Hadde lenge håp

Hun forteller at kommunen satte krisestab da de ble informert om ulykken onsdag, med blant andre lensmann, prest, rådmann, brannsjef og psykososialt team. Familien fikk oppfølging av kommunens kriseteam.

– Det var viktig for oss å følge saken tett så vi kunne holde familien løpende orientert, sier ordføreren.

– Vi var lenge usikre, det var vanskelig å komme til på ulykkesstedet, og vi hadde lenge håp, men skjønte at det var alvorlig. Da klatrerne kom inn og han ble tatt ut, fikk vi beskjeden om at han dessverre var omkommet.

Et psykososialt team i Eidfjord tok seg av turfølget som var sammen med mannen da ulykken skjedde.

Turfølget på vei tilbake

Ordføreren forteller at de har besøkt familien.

– Det er tøft å få en sånn beskjed og måtte vente så lenge før en vet hva som har skjedd. Det er viktig for oss å sørge for at familien blir ivaretatt nå, sier Skåden.

Les også

Omkom i skisenter-ulykke

Kommunen informerte de nærmeste kollegaene i går og hadde et møte for alle ansatte på kommunehuset i dag.

Torsdag ettermiddag skal de møte den omkomnes kolleger, når reisefølget kommer tilbake fra Eidfjord.

– De har vært gjennom traumatiske og tøffe opplevelser, sier ordføreren.

Ingen vitner til ulykken

Etterforskningsleder Per Helge Sekse i Hardanger lensmannsdistrikt opplyser at den omkomne mannen er sendt til Gades Institutt for obduksjon.

– Alt tyder på en fallulykke, sier han.

Politiet foretok en åstedsundersøkelse på ulykkesstedet i Eidfjord onsdag, men Sekse kan ikke si noe mer om omstendighetene rundt ulykken.

– Det var ingen som så selve fallet, sier Sekse.

Falt rundt 100 meter

Det var like etter klokken 16 onsdag at politiet ble varslet om fallulykken ved Kjeåsen i Eidfjord kommune. Mannen i 60-årene var med i et turfølge på 14 personer da han falt vel 100 meter ned.

Etter flere avbrutte redningsforsøk i det ulendte terrenget, lyktes klatrere å ta seg til mannen i 21-tiden, og bekreftet da at mannen som fryktet var omkommet.

Personene i reisefølget ønsket først å ta seg ned til mannen, men ombestemte seg da politiet gjorde dem oppmerksom på at området er svært krevende og farlig.

Publisert