— Det er gale at de har holdt på med dette når skogbunnen er så bløt. De har ødelagt unødvendig mye, sier Stein Bendiksen.

Han går mye tur på Løvstakken og er irritert over hvordan Bergens skog- og træplantningsselskap har felt skog her. Hogsten har etterlatt seg brede og dype spor etter tunge maskiner, som har fylt seg med vann. Maskinene har også ødelagt deler av en tursti.

Om de ikke gjør noe for å rette opp dette, er stien ødelagt Stein Bendiksen

— Stien er omtrent blitt umulig å krysse. Sist måtte jeg legge ned en tømmerstokk for å komme meg over. Om de ikke gjør noe for å rette opp dette, er stien ødelagt, sier Bendiksen.

Skal ryddes

Skogmester Jørgen Frønsdal i Bergens skog- og træplantningsselskap lover at området skal ryddes og at det blir enda finere enn før hogsten.

MYRETE: Hogsten har fart har med skogbunnen, men turområdet i Løvstakken skal bli finere enn før, lover Bergens skog- og træplantningsselskap.
STEIN BENDIKSEN

— Kommende uke begynner vi med å rydde opp og stelle til. I tillegg til Løvstien skal vi lage et nytt stisystem. Det blir vi ferdig med i løpet av sommeren og høsten, sier han.

Målet er å tilrettelegge Løvstakken enda bedre for friluftsliv.

Uheldig med været

Frønsdal forteller at skogen var hogstmoden og preget av råte og vindfall. I forbindelse med arbeidet med Løvstien, var det best å hogge skogen nå, slik at de slapp å bruke Løvstien som anleggsvei.

— Dessverre var vi ikke helt heldig med været. Det har regnet mye, og da blir det mer grisete, sier skogmesteren.

Skogsarbeidet har vart i rundt tre uker og rundt 30 mål er felt. Arbeidet avsluttes torsdag.

Bendiksen er fornøyd med at selskapet skal rydde opp, men er usikker på om alle skadene lar seg rette opp.

— Skadene etter selve kjøringen, hjulsporene, er så markerte i terrenget, at jeg ikke tror at dette lar seg gjenopprette, da myrjorden som var der er skyllet bort med vannet.