- Det går helt greit å gå på skole i «Paviljongen», men jeg gleder meg veldig til vi kan flytte inn hit, sier nestleder i elevrådet, Maia Midttun (17).

Sammen med elevrådets økonomiansvarlige, Aleksander Grande (16), og skoleråd i Oslo katolske bispedømme og prosjektleder for St. Paul gymnas, Gjermund Høgh (66), vandrer vi rundt i lokalene som tidligere har vært sykehus og pleiehjem.

Iført masse verneutstyr smyger vi oss forbi Skanska-arbeidere, som er i full sving med ombyggingsarbeidet.

— Foran skjema

- Etter at kommunen flyttet syke­hjemsplassene fra Florida til Fyllingsdalen for halvannet år siden, kom ombygningen i gang i mars i fjor, sier Høgh.

Ifølge prosjektlederen er arbeidet i rute, til og med litt foran skjema.

— Vi vil være ferdige før sommeren neste år, i god tid før skoleåret begynner i august.

stpaulgymnas1f.jpg
GLEDER SEG: Elevrådets nestleder Maia Midttun står på terrassen, som fra neste skoleår skal bli elevenes nye uteplass. - Her kommer en tre meter høy glassvegg, til beskyttelse mot vind og trafikkstøy, sier hun.
TOR HØVIK

Det gamle trappeløpet viser vei til fjerde etasje.  Der er arbeidene kommet lengst.

— Her skal tredje trinn holde til. Det blir også klasserom, stille­rom (som før var gamle nonne­celler) og myldreområde for avgangselevene våre, sier Høgh, som blant annet var rektor ved St. Paul skole i 31 år.

34 tonn stål

Utenfor buldrer trafikken. Men inne høres ingenting annet enn arbeidernes hamring og banking.

- Vi har skiftet ut samtlige vinduer med nye som isolerer mot støy. Også alt det tekniske er nytt. Og vi har brukt 34 tonn stål for å forsterke selve bygget, forklarer Høgh.

Maia Midttun synes det har vært veldig kjekt å få være med under byggeprosessen.

— Nylig var jeg med interiør­arkitekten for å bestemme hvilke farger vi skulle ha på veggene. Nå er vi kommet så langt at møblene skal velges, sier hun.

- Ja, hadde jeg bestemt, hadde alle veggene blitt offwhite, sier Høgh og humrer.

78 millioner kroner

Den gamle heisen bygges inn i veggen og erstattes av en ny, stor heis lenger borte i gangen.

- Det ville kostet 815.000 kroner å få reparert den gamle heisen. Da var det like greit å få en ny, sier Høgh.

Hele ombyggingen kommer på 78 millioner kroner, uten at én eneste krone kommer fra det offentlige, ifølge prosjektlederen.

— Vi må være nøkterne. For eksempel har vi ikke råd til å flislegge toalettene, her blir det malte flater, forklarer han.

Mye skal på plass

I tredje etasje skal det bli lokaliteter til skolens realfag, med klasserom og et forholdsvis stort laboratorium.

I etasjen under gjøres det plass til administrasjonens kontorer, pauserom til lærerne, klasserom, resepsjonsområde, helse­søsterkontor, et stort skole­bibliotek og areal til den store, nye trappen.

Fra biblioteket er det utgang til en gangvei som strekker seg langs hele byggets yttervegg, med trapp ned til elevenes uteområde i etasjen under.

Bårerom blir garderobe

- Her, i førsteetasjen, skal elevene kunne komme inn enten via den opprinnelige hoved­­- inn­gangen eller via en ny inngang fra sjøsiden, mot bybanestoppet like ved, sier Høgh.

Videre skal grunnplanet inneholde et stort vrimleareal, musikkrom, kontorer, kjøkken og kantine med utgang til den store terrassen ut mot vannet. Sykehusets gamle bårerom skal omgjøres til lærergarderobe.

- Og så skal vi få elev­garde­robe­skap her, med ventilasjon i, slik at de våte klærne våre kan tørke, forklarer Aleksander og retter på den litt for store vernehjelmen.

- Elevrådet skal få eget kontor under én av buegangene, som skal glasses inn, sier Maia og gliser bredt bare ved tanken.