Hengt ut som hallik i nabolaget

Geir Carlsen er rasende og sjokkert.

Publisert Publisert

OMSTRIDT: Geir Carlsen avbildet på Dreams Showbar i desember i fjor. Foto: ODD E. NERBØ

  • Ole Valaker
  • Lena Vermedal
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Rundt 100 naboer av sjefen på Dreams Showbar har fått en lapp i postkassen, med tittelen «Viktig nabovarsel! Ønsker du å ha en hallik i nabolaget?».

— Jeg har nesten ikke ord lenger. Enten man er enig eller uenig i konseptet Dreams Showbar, er dette å fjerne seg langt vekk fra saken. Det sjokkerer meg på det groveste at de velger å gå slik inn i det private rom, sier Carlsen.

Carlsen er ikke alene. Tidligere onsdag ble det kjent at om lag 1000 i postkasse-eiere i Godvik har mottatt varsel om at de bor i nærheten av en angivelig nazist. Dette skrivet er undertegnet Nye SOS Rasisme.

Les også

Stakk av med Dreams-sykkelen - lagt i bakken

Antifascistisk Aksjon hevder de står bak Dreams-aksjonen. De har ikke besvart bt.no's skriftlige spørsmål onsdag, men skriver følgende i en pressemelding:«Det ble delt ut 100 nabovarsel ... Aksjonen ble gjennomført som en reaksjon på at ansatte på Dreams for andre gang har utøvd vold mot feministiske aktivister... ».

Dette refererer trolig til en episode forrige uke der Carlsen la aktivisten Kristoffer Helgesen i bakken etter at Helgesen og en annen hadde stukket av med Dreams' reklamesykkel.

«Vi har valgt å dele ut nabovarsel som en del av en opplysningskampanje for å vise naboene hva slags person de har i nabolaget. Geir Carlsen selger kvinner på strippeklubben sin, og er derfor kvalifisert til tittelen hallik», heter det videre.

Overfall og trusselbrev

Antifascistisk Aksjon skriver på sin hjemmeside at de er en «del av et større militant og utenomparlamentarisk internasjonalt nettverk av autonome antifascistiske grupper som samarbeider ved behov».

Siden tyder på at de er tett tilknyttet Blitz i Oslo og søsterorganisasjoner i andre land.

De er tidligere blitt knyttet til dette overfallet samt trusselbrev mottatt av medlemmer i Norwegian Defence League i Bergen.

Vil politianmelde saken

I skrivet er det anført en rekke påstander om driften av strippeklubben, blant annet at artister skal være innestengt med egen vakt, de vet ikke når de får lønn og vaktene skal ha utøvd vold.

Les også

- Det er en skitten bransje

Les også

Her gjør hun seg klar til å strippe

Les også

- Skal han saksøke meg? Det tror jeg ikke noe på

Kjedeleder Atle Maaø i Dreams kaller påfunnet et «alvorlig lovbrudd».Geir Carlsen understreker at de driver innenfor lovverket.

— Vi har aldri vært del av en porno- og prostitusjonsbransje. Dette er artister som utøver et sensuelt show, kontrer Carlsen.

Han reagerer sterkt på nabovarselet og understreker at saken vil bli politianmeldt.

Ber politiet ta det alvorlig

Siden oppstarten av Dreams Showbar i januar 2010, har de møtt mye motstand. Tagging og ramponering av en bil er blant flere saker som er blitt politianmeldt.

Carlsen anslår at de har anmeldt 10-12 saker. Den alvorligste omhandlet en kostbar bil, som ble kondemnert sommeren 2010, etter at karosseriet ble skrapt opp, vinduer knust og et brannslukkingsapparat tømt inni bilen, forklarer Carlsen.

— Det er den eneste saken som ikke er blitt henlagt av politiet, sier han.

Han har en klar oppfordring til politiet om å ta anmeldelsene på alvor. Hvis ikke frykter han at verre ting kan skje.

— Sist var det sykkelen de stjal. Nå er det en haug helt grunnløse påstander. Én av påstandene er helt ukjent for meg. Dersom en av våre vakter hadde krummet et hår på en 18-årig jentes hode, ville det nådd førstesidene i avisene ganske kjapt, sier han.

- Er det noe i påstandene denne gruppen kommer med?

— Nei!

- Så, alt er bare oppspinn?

— Ja!

- Alt er lov

Punkt for punkt tilbakeviser han påstandene i nabovarselet. Ifølge Carlsen, tjener artistene på Dreams Showbar rundt 70.000 kroner i måneden. De er utstyrt med egen bil og kan kjøre hvor de vil.

— Vi har riktignok en person som bor i huset og passer på, men det er for å unngå at uønskede personer kommer inn, sier klubbeieren.

— Mitt håp er at politiet kan ta tak i denne saken nå. Ellers tror aksjonistene at alt er lov, og at det ikke vil komme noen reaksjon fra politiet, sier han.

Tips om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

NABOVARSEL: Dette er lappen som er levert i postkassen til Geir Carlsens naboer. Den er også hengt opp i Strusshamn på Askøy, i nabolaget til Dreams-eieren.

LAGT I BAKKEN: Kristoffer Helgesen ble lagt i bakken av daglig leder på Dreams Showbar, Geir Carlsen, etter at han stakk av med strippeklubbens reklamesykkel. - Han ble unødvendig fysisk, mener Helgesen. Episoden forrige uke skal være årsaken til nabovarsel-aksjonen, ifølge Antifascistisk Aksjon. Foto: CHARLOTTE MYRBRÅTEN

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. – Uvanlig å se et slikt lavtrykk i juli

  2. Her gikk det galt

  3. Fritidsbåt i sterk kuling sendte mayday: – Kunne gått galt

  4. Norge har inngått korona-avtale med IMF

  5. Seilbåt slår inntil bygning ved Sandviksbodene

  6. Vindmølle totalt utbrent i Fitjar