Den alvorlige båtulykken ble meldt til politiet i 01.30-tiden natt til lørdag.

Kvinnen (44) ble hardt skadet da hun ble kastet mot fjellveggen — før hun havnet i sjøen. I 14-tiden lørdag bekrefter operasjonsleder Gustav Landro at kvinnen er omkommet.

— Pårørende er varslet, sier Landro til bt.no.

Vet ikke nøyaktig hvor

Politiet oppgir at ulykken skjedde ved Glesvær, men verken politiets operasjonssentral eller lokalkjente bt.no har snakket med vet nøyaktig hvor ulykken skjedde.

På en campingplass i Tyrnevik på Tofterøy lå Oddvar Fosså og konen og sov natt til lørdag. De ble vekket av et ambulansehelikopter i 01-tiden.

Vi er preget og berørt av det som skjedde i natt

Ole Øvretveit, sjef Periferifestivalen i Glesvær

— Helikopteret landet på en molo i Trellevik, noen hundre meter fra oss. Det kom også flere sykebiler, politibil og en politibåt.

— Jeg så bårer og folk som løp omkring med tepper, sier Fosså.

De hørte ingenting i forkant.

— Det er mulig at ulykken skjedde et stykke fra oss, men at dette var stedet ambulansehelikopteret måtte lande, sier Fosså.

Flere personer som var i Glesvær fredag kveld og natt, sier at ambulansehelikopteret sirklet rundt og tilsynelatende slet litt med å finne et egnet sted å lande.

En mann forteller at en ambulansebil kom til Kalbakken ved Døscherholmen, men at en person så skal ha blitt fraktet med båt til Trellevik, der ambulansehelikopteret til slutt landet.

- Landet på moloen

Øyvind Trellevik, bosatt i Trellevik, så både helikopter,ambulanse, politi og en båt fra Røde Kors natt til lørdag.

SÅ REDNINGSAKSJONEN: Natt til fredag så Øyvind Trellevik ambulansehelikopteret lande på moloen i Trellevik. - Noen fra helikopteret gikk om bord i Røde Kors-båten. Det så ut som om de jobbet med noen der.
Geir Martin Strande

— Helikopteret landet utpå moloen her. Noen fra helikopteretgikk om bord i Røde Kors-båten. Det så ut som om de jobbet med noen der,forteller Trellevik.

- Preget og berørt

Periferifestivalen i Glesvær samler denne helgen 2500 publikummere over to festivaldager. Båtulykken i natt skjedde i nærheten av festivalområdet.

MYE BÅTFOLK: Periferifestivalen i Glesvær, med 2500 solgte billetter, går av stabelen i helgen. Dødsulykken skjedde i nærheten av festivalområdet. - Vi er preget og berørt av det som skjedde i natt, sier festivalsjef Ole Øvretveit.
Geir Martin Strande

— Vi er preget og berørt av det som skjedde i natt, sa festivalsjef Ole Øvretveit til bt.no tidlig lørdag - før dødsfallet var kjent.Han vil ikke uttale seg om det var festivaldeltagere involvert i ulykken, men henviser til politiet for nærmere opplysninger.

En Glesvær-kvinne bt.no har snakket med, sier hun ikke kjenner til lokale folk som disponerer en slik båt som var involvert i ulykken.

— Jeg så heller ingen slik båt inne i festivalområdet fredag kveld. Men det lå mange båter lenger ute, sier hun.

Mann lettere skadet

Også en mann gikk over bord, men han slapp fra ulykken med skader i en fot, ifølge operasjonsleder Gustav Landro ved Hordaland politidistrikt.

Mannen som ble lettere skadet, ble kjørt til sykehuset i ambulanse.

— Vi har sikret båten og tatt blodprøve av føreren, sier operasjonsleder Landro.

Føreren var en mann i 40-årene. Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent.

Den avdøde kvinnen er fra Bergen, ifølge politiet. Også de fleste andre i båten var fra Bergen.

Sjekker GPS-en

Lørdag ettermiddag kan operasjonssentralen i Hordaland politidistrikt fortsatt ikke opplyse nøyaktig hvor båten med de seks om bord krasjet.

— Vi jobber med å kartlegge nøyaktig hvor det skjedde. Det er også utstyr fra båten som kan vise hvor det var, blant annet skal GPS-en fra båten undersøkes.

— Sannsynligvis vet også patruljefolkene som var ute natt til lørdag hvor ulykkesstedet er, sier Steimler.

Ifølge Steimler skal både de om bord i båten og andre vitner til ulykken bli avhørt.

Ulykkesbåten skal gjennom tekniske undersøkelser og var lørdag ettermiddag ikke frigitt av politiet.

VÅKNET AV REDNINGSAKSJON: Oddvar Fosså og konen ble vekket av ambulansehelikopteret som bisto under redningsaksjonen ved Glesvær natt til lørdag. - Det kom også flere sykebiler, politibil og en politibåt. Jeg så bårer og folk som løp omkring med tepper, sier Fosså.
PRIVAT
PÅ MOLOEN: Akkurat her på moloen i Trellevik skal ambulansehelikopteret ha landet natt til lørdag.
Geir Martin Strande