Hvor viktig er det at man tar med seg lag på turneringer?

-Jeg tror at det er veldig viktig. For mange er nettopp slike cuper noen av de viktigste minnene man har fra fotballen. De aller fleste opplever gjerne ikke det i voksen alder om de ikke satser videre, så det å reise sammen i en slik sammenheng for å oppleve litt sammen som lag er for mange svært gode minner. Så er det bra for det sosiale og for relasjonsbygging guttene imellom. Her blir det varige vennskap.

Har dere vært med på turneringer tidligere i år?

— Vi har vært på en del eliteturneringer, og fikk nylig en sånn forsmedelig sølvmedalje i Stavanger under Hess Invitational. Noen vil vel si at vi vant en sølvmedalje, andre at vi tapte en gullmedalje. Vi gjorde det bra. Det var mange gode prestasjoner, men så var vi litt uheldig i finalen.

Hva er forskjellen på en slik turnering og på Gothia Cup som dere skal på nå?

— I eliteturneringene handler det om det sportslige. Vi legger opp til å vinne kampene, spisser litt - og jobber med optimale forberedelser. Nå kommer vi i en annen setting, og vi har veldig fokus på at guttene skal kose seg. Det er det viktigste. Vi har selvsagt forventninger om å gå videre i a-sluttspillet, men det sportslige tar vi litt som det kommer. Disse store turneringene har en sosial profil, det er breddeturnering. Det handler om at alle skal få spille, og at alle skal føle at de bidrar - så skal vi ha det kjekt og koselig også utenom kampene.

Hvorfor valgte dere Gothia Cup?

— Den er jo kjent for å være verdens største turnering, og så har vi ikke vært der før. Vi har vært på flere mindre cuper da guttene var yngre, og så har vi vært på Dana Cup. Nå blir det spennende å se om dette blir en suksess.

Er det mange foreldre med?

— Ja, det er en del. Det er veldig kjekt å ha med supportere. Da får vi en del publikummere på kampene, og det blir god stemning. Både spillere og foreldre skal bo på hotell, og vi skal være her en uke. Kampene begynner allerede i morgen.

Men du, disse er 15 år nå. Har treneren kanskje noen bekymringer også?

— Hehe, nei, de er veldig greie - rett og slett en veldig ok gjeng som er enkle å ha med å gjøre. De synes det er kjekt å trene, og for mange av dem er det nettopp det som er det viktigste. De gleder seg. Den siste tiden er det billetter til diskotek og Liseberg som har vært samtaletemaet.

Hva blir din største utfordring nå da?

— Logistikk. Det er et stort område å forholde seg til, og masse folk. Det er jo første gang vi skal til denne cupen, så vi må nok sette oss inn i litt. Det gjelder jo å finne rett bane blant annet.

Hvordan har du merket interessen rundt VM?

Guttene har full kontroll på alt som skjer. Det er imponerende å høre kunnskapsnivået. De kan det meste om hvem som spiller hvor, og om overgangsrykter. Jeg er ikke i nærheten.

Det er en viktig del av hele konseptet. At de skal bli oppriktig interessert. Derfor er det veldig kjekt å høre engasjementet.