• Måtte det stå for evig, erklærte ordfører Trude Drevland før hun med en stor kniv kuttet snoren som markerte den offisielle åpningen av Fisketorget.

Klokken tolv lørdag ble det nye Fisketorget åpnet for publikum. Til tross for regn og litt sludd var det mange som møtte opp for å få med seg taler, klipping av snoren og synge Nystemten.

— Dette har vi ventet på i 30 år, og vi har kranglet og vært uenig om mye. Men det var verdt å vente på fordi det ser helt fantastisk ut, sier Drevland.

Hun hadde heller ingenting å utsette på været.

— Dagen er så fin at det gjør ingenting. Vi hadde sol i flere minutter i sted, og vi har ikke råd til å være kresen i Bergen, sier Drevland.

Sjømat og delikatesser

Det tok ikke lange tiden før hele første etasje vrimlet av nysgjerrige bergensere og turister som ville betrakte byens nye stolthet. Fire fiskehandlere har endelig fått flyttet inn: Alf Husebø, Tom Rørnes, Arnfinn Djukastein og Ragnar Fjellskål. Sammen med blomsterhandler Randi Lyngbø skal de nå selge varene sine fra den nye Fisketorget.

— Det var veldig overraskende å endelig ha kommet i hus. Plutselig har vi både spiserom, toaletter og dusjer, sier Ragnar Fjellskål.

Til ære for de første kundene serverte han champagne fra fiskedisken.

— Jeg har fått skjenkebevillingen i orden kun for i dag, sier Fjellskål.

Og det manglet heller ikke på kunder. Nykokt hummer og ferske reker gikk unna i en rasende fart mens køene vokste.

Gode verdier

— Dette er en utrolig dag, og jeg har vært veldig spent, sier Torgsjef Bent Unneland.

Sammen med Trude Drevland var han med på å ønske alle velkommen til åpningen.

— Nå blir utfordringen å sørge for at vi serverer verdens beste sjømat, og markedsføre de gode verdiene som Fisketorget har. Det viktigste er at den gamle sjarmen med Fisketorget bevares, sier Unneland.