Fjerner «nyttårsbålene»

Mange liker smell og pang på nyttårsaften. Noen liker også å tenne fyr på innholdet i papircontainere. Det gjør BIR noe med.

Publisert Publisert

UTBRENT: Her er en av containerne som ble tent på under nyttårsfeiringen i fjor. Den måtte tas til BIRs område for reparasjon, noe som gjerne kan koste 10.000 kroner. Foto: BIR

I løpet av helgen og mandag vil et 50-tall av BIRs papirconteinere være hentet inn fra utvalgte steder i bergensområdet. Formål: Å unngå branner på den store festdagen i morgen.

«Fritt vilt»

Ifølge Tina Skudal, kommunikasjonsrådgiver i samme selskap, hentes containerne inn etter visse kriterier: Hvor er det satt fyr på returpunkter tidligere? Hvor er det erfaringsmessig store ansamlinger av folk? Er det utsatt trehusbebyggelse i området?

Du kan si at vi driver litt brannslokking i forkant

Tina Skudal, kommunikasjonsrådgiver i BIR

— Det er litt sånn «fritt vilt»-stemning på nyttårsaften. Derfor velger vi å beskytte de stakkars containerne. Du kan si at vi driver litt brannslokking i forkant, sier Skudal.

Kjapt tilbake

Men beboere som trenger å kvitte seg med papir og papp, skal ikke måtte vente lenge før containerne er på plass igjen.

— Borettslagene og de viktigste returpunktene skal få containerne tilbake allerede første nyttårsdag. De siste skal være på plass igjen i løpet av fredag 3. januar i det nye året, sier Skudal.

Ifølge henne har det blitt færre container- og bosspannbranner de siste årene.

— Å hente inn papircontainere er noe vi gjør i samarbeid med brannvesenet. Og det ser ut til at tiltaket virker. Nyttårshelgen i fjor brant det i ni containere og bossbeholdere, mot 13 året før. Begge årene brant fire av BIRs egne containere, sier Skudal.

Vent på containeren!

Hun kommer samtidig med en innstendig oppfordring til returvillige bergensere.

— Ikke sett fra deg papir på gaten, selv om containeren er vekke en liten stund. Etter nyttårsfeiringen 2012 måtte vi hente inn cirka 80 sekker som var plassert der det skulle vært en container.

FULL FYR: Slik så det ut 17. mai i fjor, da en papircontaibner brant ved Fanatorget. For å unngå lignende scener nyttårsaften, henter BIR inn et 50-tall containere. ARKIVFOTO: Hjalmar A. Sletteland Foto: Hjalmar A. Sletteland.

Publisert