Britisk avis trekker frem Breiviks kobling til Frp i valgdekningen

The Independent om det norske valget.

breivik-faksimile.jpg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

I en artikkel skriver The Independent at Fremskrittspartiet er på vei til regjeringsmakt «på tross av dets tidligere kobling til den dømte massemorderen Anders Behring Breivik».

Breivik meldte seg inn i Frp i 1999 og betalte sin siste kontingent for året 2004. Han var også engasjert i Fpu fra 1997 til han meldte seg ut i 2007.

— Dempet retorikken

Independent skriver at Fremskrittpartiet, «ledet av Siv Jensen, en 44 år gammel beundrer av Margaret Thatcher», ligger an til å danne koalisjonsregjering med Høyre.

Les også

Slik følger de valget i utlandet

I artikkelen heter det videre at Fremskrittspartiet har dempet sin anti-islamske retorikk etter 22. juli og prøvd å fremstå mer som et parti som er modent for regjeringsmakt, men også at partiet har «utnyttet kritikken mot Stoltenberg-regjeringen» etter 22. juli.Koblingen mellom Breivik og Fremskrittspartiet omtales også i andre, internasjonale medier.

— Frp høyreekstremt

Nyhetsbyrået Reuters skriver at selv om Frp har tonet ned retorikken sin, anses de av mange for å være for radikale til å komme i posisjon, og «på et tidspunkt var Anders Behring Breivik blant medlemmene».

BBC nevner også at Breivik har vært Frp-medlem i sin dekning av valget.

Det gjør også Al Jazeera, som skriver at Stoltenbergs regjering har blitt kritisert for å ha feilet i å stoppe Breivik.

Alle disse legger imidlertid referansen til Breivik helt nederst i sine saker.

Spanske El Pais omtaler Frp som et høyreekstremt parti, som nå sitter på nøkkelen til regjeringsmakt for høyresiden.

Publisert: