Tente lys for omkomne fra Askøy

LA NED BLOMSTER: Det var Bergen Arbeiderpartis Marte Mjøs Persen og Harald Schjelderup som tente lys, et for hver av de to omkomne.
  • Kevin Daae Berland ble bare 15 år. Han skulle begynne på Ravnanger ungdomskole. Nå vil hans pult stå tom.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Dette sa Pål Hafstad Thorsen, fungerende leder i Hordaland Ap, etter at to medlemmer av Askøy AUF ble bekreftet omkommet torsdag ettermiddag.

Torsdag veld holdt partiet holdt en minnemarkering for Kevin Daae Berland og Silje Stamneshagen i Folkets Hus.

Opprinnelig fra Sund

Silje Stamneshagen ble bare 18 år. Om noen uker skulle hun begynt i 3. klasse ved Askøy vgs.

Hun var opprinnelig fra Steinsland i Sund kommune og blir skildret som en populær, sosial og oppofrende jente med mange venner. Daae Berland var medlem av ungdommens kommunestyre (UKS) på Askøy. Han var en kjærlig person som var god mot alle, ifølge partiledelsen.

— I Arbeiderpartiet sier vi ofte at AUF-erne er hjertebarna våre. Askøy AUF er et av de yngste lagene, og var et hjertebarn for AUF. For å hedre dem på en sterk og god måte vil vi tenne lys ved Den blå steinen, sier Pål Hafstad Thorsen, fungerende leder i Hordaland Ap.

- Veldig vanskelig prosess

Det var Bergen Arbeiderpartis Marte Mjøs Persen og Harald Schjelderup som tente lys, et for hver av de to omkomne. Etter at lysene var tent sto de lenge og holdt rundt hverandre.

— Vi er i en veldig vanskelig prosess uten klare veier å gå. Vi må ta innover oss de hendelser som kommer, og samle energi til de tøffe ukene vi har foran oss, sier Hafstad Thorsen.

BUNNLØS SORG: Marte Mjøs Persen og Harald Schjelderup-
Publisert: