Leder halvveis

Aksel Lund Svindal leder superkombinasjonen etter utfordelen.

  • Aftenposten.no
  • Knut Haugli
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Småskadet og mørbanket var Norges store medaljefavoritt før løpet. Lørdagens lange hopp, harde landing og fall i målområdet heftet likevel ikke Aksel Lund Svindal. Han kjørte aggressivt og var veldig sterk i den siste delen av løypa.

— Jeg ble fort sliten og safet litt i noen perioder, innrømmet likevel Aksel Lund Svindal da han var vel i mål til førsteplass i utfor.

Dermed har han et veldig godt utgangspunkt foran slalåmdelen av kombinasjonen. Han har en ledelse på sveitseren Beat Feuz med 63 hundredeler. Feuz er nok ikke den største utfordreren til seieren. Aksel Lund Svindal har over ett sekunds ledelse til de hardeste konkurrentene.

Romerikes store alpinhelt var godt fornøyd og dro nesten rett fra bakken for å forberede seg til slalåmrennet.

— I dag holdt jeg hele veien. Det var bra, sa Aksel Lund Svindal da han var i mål.

Svak avslutning Kjetil Jansrud kjørte et veldig bra løp helt til det avsluttende hoppet og det siste strekket inn mot mål. Hoppet ble for langt og mannen fra Vinstra var skikkelig sliten. Han tapte derfor mye på den siste delen av løypa.

— Det var et helt greit på toppen, men det som skjedde i bånn av løypa var ikke bra, fortalte Kjetil Jansrud til NRK etter løpet.

Langt bak Lars Elton Myhre kjørte ut med startnummer 2, gjorde noen feil på toppen og havnet et stykke bak de beste utforkjørerne.

— Jeg ble sittende litt langt nede, det var mørkt i skyggen og derfor ble det litt tungt for meg på slutten, sa Lars Elton Myhre til NRK.

Myhre er klart sterkest i slalåm og kjører ut i slalåmdelen av kombinasjonen med et veldig bra utgangspunkt.

De to største favorittene til å vinne kombinasjonen etter at utfordelen nå er over er trolig sveitseren Silvan Zurbriggen og tsjekkeren Ondrej Bank. Begge kjørte gode utforrenn og begge er gode slalåmkjørere.

Publisert
  1. Arna

Mest lest akkurat nå

  1. Væpnet politi holder vakt ved utestedet i Bergen sentrum

  2. Søndag skal det brake løs. Spørsmålet er hvor.

  3. – Eg sto opp og røska pride­flagga våre ut av skåpet

  4. Krasjet i kryss i Fana

  5. Fanakorps tok NM-gull

  6. Kom til Norge og Bergen som tolv­åring. Dette vet vi om den terrorsiktede.