Fengslet for brannstifting

Mannen som er mistenkt for å stå bak brannene på Djønno i Hardanger er vartektsfengslet i fire uker.

Publisert:

ANTENT: Brannen natt til onsdag startet inne i låven på gården til Oddbjørn Djønne.

— Vi har siktet ham for å stå bak tre branner, en i juni, en 17. oktober og en 22. oktober, sier politioverbetjent Bjørn Inge Aarsand ved Hardanger lensmannsdistrikt.

Mannen blir fengslet i fire uker med brev -og besøkskontroll.

Les også

Tatt for å ha tent på her

Nekter skyld

Den siktede mannen nekter for å ha hatt noe med brannene å gjøre, ifølge Aarsand.

Politiet mener det både er fare for gjentakelse og for bevisforspillelse, og vil be retten om å fengsle mannen i fire uker.

Den siktede mannen ble observert på veien i nærheten av brannstedet etter den siste av flere branner på Djønno, natt til onsdag denne uken. En av personene som var i sving med å slukke brannen fulgte etter ham, og konfronterte ham med at han var ute og gikk midt på natten — samtidig som det brant like i nærheten. Svaret han fikk skal ikke ha svekket forfølgerens mistanke mot mannen.

Politiet ble derfor varslet, og de pågrep ham samme morgen.

Fortsetter etterforskningen

— Hvorfor har dere siktet ham for alle tre brannene?

— Jeg kan ikke gå nærmere inn på det akkurat nå. Det er på bakgrunn av etterforskningen, avhør og annen informasjon i saken. Etterforskningen fortsetter med uforminsket kraft, sier Aarsand.

Den siktedes forsvarer, advokat Thomas Nondal, ønsker ikke å kommentere saken før fengslingsmøtet.

Lettelse i bygden

Huset som brant både i juni og tidligere i oktober, ble bygget for moren til søskenflokken Djønne. Natt til onsdag brant det i driftsbygningen på gården til en av dem, Oddbjørn Djønne.

RYDDET: Natt til onsdag slukket Oddbjørn Djønne og familien en brann i sauefjøset sitt. Gårsdagen ble brukt til opprydning.

Familien og naboene er nå lettet over pågripelsen.— Jeg snakket med nærmeste nabo til branntomten i går. Han sa han og konen hadde en god kveld. Det kan jeg godt forstå, sier Oddbjørn Djønne.

Han har kjent den siktede mannen i flere tiår.

— Det har ikke vært noe spesielt uvennskap mellom oss, men han har vel vært en av dem vi har tenkt kunne stå bak. Jeg har noen teorier om hvorfor, men vil helst ikke utdype dem i pressen, sier Djønne.

Publisert: