Barn og mor skilt av Bybanen

Mens moren sto fortvilt tilbake på perrongen, reiste Bybanen av gårde med barnet. - Føreren nektet å stoppe, sier øyenvitnet Marian Flick.

Publisert Publisert

SKILT: Tirsdag ettermiddag ble et lite barn skilt fra sine foreldre på Bybanens perrong ved Byparken. Mens barnet og Bybanen kjørte av gårde, sto foreldrene igjen, uten å kunne gjøre noe. Foto: HELGE SKODVIN

Like etter klokken 16.00 tirsdag forlot Bybanen endestoppet ved Byparken med et lite barn om bord – uten at moren var med i vognen. En mann skal ha banket og ropt på bybanevognen da den dro fra perrongen, og Hallgeir Løland Torpe, som bevitnet opptrinnet, forteller at en fortvilt dame ville ringe til politiet.

Oppstuss

Marian Flick, som satt inne i bybanevognen, forteller at det ble mye oppstuss, og at flere ropte på at føreren måtte stoppe. Flick fortalte om episoden på BTs leserbrevsider i går, og har også sendt brev til Skyss om episoden.

— Det går bare ikke an, sier hun.

— Det var tydelig for alle at noe var veldig galt. Da en mann til slutt kom frem og varslet føreren om at det var et barn alene på banen, ble han avfeid bryskt. "Det får bli foreldrenes ansvar" svarte føreren surt og smelte igjen døren, forteller Flick.

Beklager hendelsen

Direktør i Fjord1Partner, Gry Olsen, bekrefter hendelsen på Bybanen tirsdag, og at føreren ble varslet om et barn som reiste alene av en mannlig passasjer. Hun sier imidlertid at føreren ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen til Flick.

— Uansett ønsker jeg å beklage dette veldig. Sånn skal ikke skje, og vi vil på bakgrunn av dette være nødt til å gjennomgå våre rutiner, sier Olsen.

Hun understreker at perrongen er spesielt uoversiktlig for førerne på stoppet ved Byparken, og at det på bakgrunn av ukens hendelser diskuteres hvorvidt det bør gjøres endringer for å utbedre holdeplassen.

— Hver dag opplever førerne at folk springer langs banen og dunker på vinduene. Men banen er ikke som bussen, der man kan gå på og forvente at føreren skal vente til alle er inne, sier Olsen.

Securitas-vakt syklet etter

Det skal ha vært en Securitas-vakt som til slutt reddet situasjonen og fikk forent mor og barn. Hallgeir Løland Torpe forteller at han ikke fikk med seg hele situasjonen, men at vognsettet var halvfullt da det dro.

— Likevel forlot den Byparken, og kanskje så mange som 50 personer sto igjen. Jeg så en kvinne som ropte at det var en barnevogn inne i vognen og en liten gutt. Føreren åpnet ikke døren, men kjørte av gårde til tross for at folk på perrongen trykte på døråpningsknappen, forteller Løland Torpe.

Han berømmer Securitas-vakten som umiddelbart syklet etter.

— Det var en skikkelig bra reaksjon fra ham. Han gjorde det uoppfordret og skjønte sikkert situasjonen. I forbifarten snakket han med hun som hadde ropt om å ringe politiet, og etter farten å dømme ville han nå Bybanen ved Nonneseter, sier Løland Torpe.

Olsen bekrefter at en Securitas-vakt skal ha tatt hånd om situasjonen.

Har skjedd før

Les også

- Jeg gråt hele veien

Det er ikke første gang slike episoder har hendt på Bybanen. I november i fjor skrev BT om syv år gamle Dino Omanovic Kljucanin som gråtende løp ut bybanedørene på Wergeland. Han måtte ta banen alene fra Sletten, etter at sjåføren nektet å slippe mormor Hida Omanovic på. Hun ble stående og se på mens dørene slo igjen og barnebarnet reiste av gårde alene.Det har ikke lykkes BT å komme i kontakt med foreldrene.

HAR SKJEDD FØR: I november i fjor måtte Dino Omanovic Kljucanin (7) ta banen alene fra Sletten, etter at sjåføren nektet å slippe mormoren om bord. ARKIVFOTO: GERHARD FLAATEN

Publisert