I dag utvikles og bygges automasjonsproduktene til Wärtsilä på fem forskjellige steder på Stord og Bømlo. Når den nye fabrikken står klar i 2010 vil konsernet kunne samle all sin automasjonsaktivitet under ett tak.

— Wärtsilä har et stort arealbehov som følge av den sterke veksten i selskapet de siste årene. Vi utvider og effektiviserer for å dekke sterkt voksende salg til alle verdenshjørner, sier Trond Bø i Wärtsilä Norway.

Ifølge en pressemelding fra selskapet har flere alternativer til ny fabrikk vært vurdert. Nå inngår Wärtsilä en langsiktig leieavtale med Stord Industribygg AS.

Fabrikken på Kjøtteinståa blir dermed nær nabo til Aker Stord.

— Denne tomten er velegnet for vårt formål, den ligger i nærheten av sjøen på et etablert industriområde og gir oss gode transportmuligheter, sier Bø.

Nå ønsker de å komme i gang med detaljert prosjektering og bygging så snart som mulig.

— Innenfor Wärtsilä-systemet har vi allerede det vi kaller for Global Centre of Excellence innen automasjon her i Sunnhordland. Når vi nå kan samle all vår automasjonsvirksomhet på ett sted, mener vi dette vil styrke fagmiljøene innen automasjon ytterligere, sier Trond Bø i Wärtsilä Norway.

Fabrikken vil omfatte 8.000-12.000 kvadratmeter produksjonsareal og cirka 4000 kvadratmeter kontorareal.

LENA VERMEDAL (ARKIVFOTO)
Google Maps/Wärtsilä/Jon Tufto