Frp-formannen tviholder på drømmen om å avslutte sin politiske karriere som statsråd i en borgerlig regjering. For å få til det, trenger Hagen drahjelp fra lokale partifeller. De må vise at partiet er verdig innpass i maktens innerste sirkler.

— Ønsker du drahjelp fra lokale Frp-ere fram mot stortingsvalget i 2005?

— Svaret er ja, sier Carl I. Hagen til NTB.

Hagen uttalte mandag at han håper på 30-40 Frp-ordførere etter valget.

— Hvis velgerne vil seg selv og naboen vel, sørger de for det, sier han.

Høyre og Frp i Bergen

I Bergen viser flere meningsmålinger at det kan bli rent flertall for Høyre og Frp etter valget. Men de to partiene kan trenge støtte fra et mellomparti.

— Høyre kommer ikke til makten uten oss, og vi kommer ikke i maktposisjon uten dem. Vi vil forhandle om en politisk plattform, og håper å kunne bli et nytt utstillingsvindu for Carl I. Hagen, sier Frps gruppeleder i Bergen, Liv Røssland.

KrF samarbeider i dag med Ap i Bergen.

— KrF i Bergen har ingen planer om å samarbeide med Frp. Men jeg vet at enkelte hos oss ønsker det, medgir ordfører Kristian Helland (KrF).

Han legger betydelig vekt på statsministerens advarsel.

— Vi har veldig stor respekt for Bondeviks politiske erfaring og vurderinger. Det er ingen hvem som helst som her gir råd, påpeker Helland.

Frps "pilotkommuner" Carl I. Hagen viser til Frps "pilotkommuner"; ikke bare utstillingsvinduet Os, men Sola, Sandnes, Stranda og Hareid, Bamble, Porsgrunn og mange flere. I Skien er Frps Nils Ola Skilbred felles borgerlig gruppeleder.

— Og i Moss har vi varaordføreren, påpeker Hagen. Tønsberg er en annen stolthet. Frp og Høyre kan få rent flertall etter valget, og Fremskrittspartiets Per Arne Olsen kan sikre seg ordførerkjedet.