En ringerunde til sentrumsbarnehager og barnehager i bydelene, gir samme resultat.

Foreldre har stort sett levert barna i barnehagene som normalt, til tross for at halve byen er uten bil i dag.

— Vi har ikke merket noe spesielt annerledes. Her er det fin flyt. Det er ikke større fravær enn normalt, og barna ble levert til vanlig tid, sier styrer ved Bergen barneasyl, Bente Borgen.

Der jubler både barn og ansatte for at værgudene tar hånd om giftskyen og blåser den vekk.

— Endelig kan alle være ute, og det roper vi hurra for. De minste barna har vært inne siden nyttår. I dag er de omsider ute igjen. Det er veldig bra, nå er det ideelle forhold, sier hun.

Byens største busstopp

Heller ikke handelstanden merker mye til trafikkbegrensningene. Galleriet har byens travleste busstopp rett utenfor døren.

— Mange av våre kunder tar buss. Likevel regner jeg med at handelen raskt vil gå nedover dersom dette skulle strekke ut i tid. Mange er avhengig av å bruke bil når de skal handle. Disse vil nok heller velge å kjøre til bydelssentrene, sier senterleder på Galleriet, Hågen Solheim.

Solheim er derfor helt imot å gjøre begrensningene som nå er lagt på biltrafikken, til permanente ordninger.

Ønsker seg køprising Tom Knudsen, regiondirektør i NHO Hordaland, sier at det var tendenser til panikk i næringslivet da meldingen om datokjøring kom torsdag.

— Det var mange henvendelser, spesielt fra håndverksbedrifter som har oppdrag på ulike steder i byen og som er helt avhengige av bil i yrket sitt. Men det ble heldigvis avklart ut på kvelden at restriksjonene bare gjaldt privatbiler, og at næringskjøring ikke skulle bli berørt. Alle fikk beskjed, og alle kom seg på jobb som vanlig og fikk utført det de skulle. Jeg har ikke hørt om at noen har hatt problemer, sier Knudsen.

Han mener at køprising er det eneste effektive tiltak som kan bidra til å fjerne bilene i rushtiden og også bidra til å forebygge fremtidige forurensningssjokk.

Alt normalt på sykehuset På Haukeland var det «business as usual» i dag.

— Vi har ikke fått meldinger om ansatte som ikke har kommet på jobb på grunn av datokjøringen, sier personalsjef Trond Søreide.

Tidlig i uken ble ruten til gratisbussen lagt om slik at den nå kjører om Haukeland.

Ansatte i bydelene kan først benytte krisebussen til byen, bytte til gratisbussen på Bystasjonen og bli kjørt derfra til sykehuset.

Hadde du problemer med i dag? Del dine erfaringer her.

UTE I FRILUFT: Andreas og Mia fartet frem og tilbake i akebrett utenfor Bergen barneasyl i formiddag. FOTO: Ronald E. Hole