Lokalt

Ordførere hardt ut mot fergedriften

Kutt i avganger, høyere priser og lavere bemanning kan bli den nye hverdagen for fylkets ferger. – Hordaland fylkeskommune har vist seg å være uskikket til å drifte ferger, mener ordfører Kåre Martin Kleppe.
Abonnent
Lokalt

Vil ikke sette krisesenter ut på anbud

Opposisjonen i bystyret vil ha anbudsutsettelse av krisesentertjenestene og være med å bestemme hva som skjer videre. Byrådet sier nei til begge ønskene.
Abonnent
Lokalt

Rykker langt oftere ut på helseoppdrag enn brann

Brannmannskaper er som regel de første på stedet i akutte situasjoner. Kommunene ønsker nå midler for å dekke jobben akutthjelperne gjør.
Abonnent
Lokalt

– Aldri løpt i verre vær

Stian Øvergaard Aarvik fra Kalandseid satte konkurrentene på plass i Skåla opp. Løpet vil først og fremst bli husket for et forferdelig uvær.
Abonnent
Lokalt

– Jeg våknet av et brak.

Klokken 06.00 fredag morgen slo lynet ned i huset til Reidar Olsen på Os.
Abonnent
Lokalt

Deso Ibrahim (18) og Mohamed Amin (19)

– Jeg har tatt en avgjørelse. Jeg skal bli politi. På en jobbmesse snakket jeg med en politimann, som sa at jeg gjør veien lettere for meg selv med å ta militærtjeneste først. Det rådet skal jeg følge. Nå har jeg bestått alle testene og blitt godkjent til tjeneste i Hæren. Så til høsten blir det adjø til vennen min Mohamed, og full innsats i forsvaret. Det gleder jeg meg til. Jeg har tenkt mye på hva som kreves for å bli en god soldat. Det handler mye om å tenke på laget og ikke bare seg selv, tror jeg. Samarbeid er viktig. Blir det nødvendig, er jeg klar til å forsvare landet vårt. Jeg var bare seks år da familien min kom fra Palestina. Jeg tenker alltid på hjemlandet, men det går helt fint å ha to land i hjertet sitt.
Abonnent
Lokalt

– Ble tilbudt å stå på UiB-venteliste som ikke var reell

Tilda Totland Persson (20) fikk beskjed om at hun var nummer to på venteliste til drømmestudiet på UiB og takket ja. Senere viste det seg at studiets venteliste ikke var reell.
Abonnent
Lokalt

Endelig skolejente

I dag var ventetiden over for Saamiya og de andre førsteklassingene ved Møhlenpris skole.
Abonnent
Lokalt

Kommunen beskriver datainnbrudd som «rampestreker»

Uvedkommende skal ha utgitt seg for å være rektor, sendt falsk melding og endret informasjon i datasystemet. «Flere tegn kan indikere at hendelsen er «rampestreker» utført av elever ...», står det i avviksmeldingen kommunen sendte til Datatilsynet.
Abonnent
Lokalt

Skolebyråden ble bedt om å gå

Skolebyråd Pål Hafstad Thorsen ble bedt om å tre til side av byrådsleder Harald Schjelderup for å slippe til Roger Valhammer. Schjelderup sier Ap skal satse på Valhammer fremover.
Abonnent
Lokalt

Her er den nye skolebyråden

Roger Valhammer (Ap) tar over jobben som skolebyråd etter at partifellen Pål Hafstad Thorsen trakk seg på dagen onsdag.
Abonnent
Lokalt

– Den fineste skolen i byen

Torsdag er det skolestart på den flunkende nye Damsgård skole. Her får du en sniktitt.
Abonnent
Lokalt

– Jeg er veldig lei meg

Halve bystyregruppen til KrF har forsvunnet på Dag Inge Ulsteins vakt. – Andre enn meg må svare på om jeg er skikket til å lede, sier Ulstein.
Abonnent
Lokalt

Disse kan erstatte Schjelderup som listetopp

Ordfører Marte Mjøs Persen er motivert til å stille som Aps byrådslederkandidat i neste års valg, dersom partiet ber henne om det.
Abonnent
Lokalt

Gir seg som toppkandidat for Ap

Harald Schjelderup (Ap) blir ikke byrådslederkandidat for Ap i det kommende lokalvalget. Nå vil Ap-leder Jonas Gahr Støre ha Schjelderup inn i nasjonal politikk.
Abonnent
Lokalt

Byrådet snur seg mot MDG og Sp

Byrådspartiene åpner opp for budsjettsamarbeid med MDG og Sp. SV har ennå ikke hørt noe.
Abonnent
Lokalt

Byrådet vil åpne sprøyterommet for de fleste

De fleste begrensningene på bruken av sprøyterommet må bort, mener byrådet. Det skal bidra til å få folk vekk fra Strax-tunnelen.
Abonnent
Lokalt

Forsker frykter overdoser på statlig heroin

Professor og ved Senter for rus- og avhengighetsforskning frykter at regjeringens assisterte heroinbehandling vil føre til overdoser.
Abonnent
Lokalt

Blåskjell forsvinner fra norskekysten

Mens forskere klør seg i hodet og kaller forsvinningen et mysterium, er nausteier John Kristian Skage klar på hva dette er: En katastrofe for økosystemet.
Abonnent
Lokalt

Ny partitopp melder seg ut av KrF

Fylkesvaraordfører Pål Kårbø har fått nok av KrFs «ørkenvandring i samarbeidsspørsmålet» og melder overgang til Høyre. Samtidig opplever partiet på ny medlemsflukt som følge av homofilisaken.
Abonnent