Lokalt

Tillot sprenging kloss opp i høydebassenget

Askøy kommune sa ja til sprenging bare 18 meter unna høydebassenget som nå er helsefarlig. De spurte aldri sin egen vann- og avløpsetat om det var lurt.
Abonnent
Lokalt

Byrådet får ikke flyttet bomsta­sjonene

Ap-politiker Geir Steinar Dale skjønner ikke hvorfor fylkespolitikerne sa nei til å flytte bomstasjonene, og påpeker at forslaget var basert på deres egne innspill.
Abonnent
Lokalt

Her slo de alarm om Askøy-epidemien

Da de hadde registrert ti syke i samme område, slo sykepleierne epidemi-alarm. – Men vi hadde aldri trodd det skulle bli så ille som det ble, forteller de.
Abonnent
Lokalt

Listhaug kunne ikke love statlig hjelp til bedre vann

Askøy-ordfører Terje Mathiassen ber om statlig hjelp til å klare investeringer i vann og avløp. Folkehelseminister Sylvi Listhaug sier at dette er kommunenes ansvar.
Abonnent
Lokalt

Hør gull fra Eide og Grytten

BTs lydapp Lytt er fylt med ferskt lydinnhold. Hør Linda Eide lese sine beste skråblikk fra spalten «Vekevridd». Hør også forfatter Frode Grytten lese egne artikler, eller lytt til podkastene Nålebyen og Foreldrekoden.
Abonnent
Lokalt

Her får elevene egne mentorer

Avdelingelederen på Hop Oppveksttun mener alle innføringsklasser i Bergen bør få det samme tilbudet.
Abonnent
Lokalt

Smitten skyldes trolig avføring fra dyr

– Vannprøvene sannsynliggjør at det er avføring fra dyr som har forurenset og kan være smittekilden, sier varaordfører Bård Espelid.
Abonnent
Lokalt

Dårlig nytt fra meteorologen

– Det blir fuktig og mildt i den kommende uken, sier meteorologen.
Abonnent
Lokalt

Mann ble slått bevisstløs

En mann ble slått bevisstløs på Vågsallmenningen natt til søndag.
Abonnent
Lokalt

Kongen møter seg selv på Askøy

I anledning Kongeparets besøk på Askøy har gatekunstneren Joy laget en hilsen.
Abonnent
Lokalt

– Man kan stille spørsmål ved om slike basseng bør tillates

Det har vært flere tilfeller der forurensning har kommet inn i drikkevannsanlegg gjennom sprekker i fjell. Denne typen fjellbasseng er en risiko, mener Folkehelseinstituttet.
Abonnent
Lokalt

Åge klarte aldri å glemme Janicke. 23 år senere reiste han til Bergen for å møte henne igjen.

– Jeg møtte Janicke første gangen på et kurs på Voss våren 1996. Hjemme igjen i Trondheim ble jeg gående og tenke på henne. Sommeren samme året fyrte jeg opp Harley'en, og kjørte på tur til Bergen for å treffe henne igjen. Det viste seg at hun hadde tenkt på meg også, så det ble en romantisk ferietur. Men avstanden Trondheim-Bergen ble for drøy, og forholdet tok slutt. Årene gikk, men minnene om sommeren med Janicke fortsatte å leve i hodet mitt. I september 2017 kjørte jeg Harley til Bergen igjen. Vi spiste sammen og snakket om alt som hadde skjedd i de 23 årene som hadde gått, siden vi hadde sommeren vår. Det var et fint møte. Hjemme i Trondheim igjen satte jeg meg ned og skrev et brev, som var veldig nær et godt, gammeldags kjærlighetsbrev. Etter noen dager fikk jeg en melding på telefonen. Den har jeg tatt vare på, for den var så fin. Vi avtalte at jeg skulle komme på besøk. Besøket varer ennå, for jeg kom meg aldri hjem igjen. Eller rettere sagt, jeg var endelig hjemme etter 23 år borte fra Janicke.
Abonnent
Lokalt

MC kolliderte med bobil i Samnanger

Motorsyklisten er kjørt til legevakt etter at han skal ha kjørt inn i en bobil ved Tyssetunnelen i Samnanger fredag ettermiddag.
Abonnent
Lokalt

Lette etter flaggermus i høyde­bassenget

Fortsatt «bakteriell aktivitet» inne i bassenget førte til at kommunen gjorde undersøkelser. De fant imidlertid ikke spor etter flaggermus eller andre dyr.
Abonnent
Lokalt

Evakuert etter voldsom brann

Joakim Skråmestø og familien bor i et av nabohusene som er evakuert på grunn av brannen i gamle Skråmestø skule på Askøy.
Abonnent
Lokalt

Askøy skal gå gjennom kokevarsler

Askøy kommune skal gå gjennom alle kokevarslene som er blitt sendt ut til innbyggerne de siste årene. Kommunen har brutt varslingsplikten fem ganger på to år.
Abonnent
Lokalt

– Noe akutt må gjøres før sommerferien

Kjersti Pettersen (H) og Hilde Onarheim (H) etterlyser en konkret plan for situasjonen på legevakten og minisykehuset (ØHD) etter onsdagens høring.
Abonnent
Lokalt

Går for økt skjenking under Tall Ships

Skjenkekontoret vil la kranene renne lenger under Tall Ships' Races. Helsebyråd Beate Husa (KrF) trer støttende til.
Abonnent