Lokalt

«Fare for liv og helse» avdekket i fem bedrifter på Vestlandet

Syv av ti tilsyn gjort i industrien på Vestlandet, vitner om utilstrekkelig sikkerhetshåndtering. I fem av tilfellene var det fare for liv og helse, viser tall fra Arbeidstilsynet.
Abonnent
Lokalt

Går til angrep på ordføreren

Frp-politiker Hallstein Aadland mener ordfører Marte Mjøs Persen (Ap) blander seg inn i Kontrollutvalget og ødelegger for organets uavhengighet. Ordføreren mener på sin side Aadland må oppføre seg bedre.
Abonnent
Lokalt

Stamgjest på «Staddaen»

En søndag i slutten av april 1956 ble Brann rundspilt av Skeid og tapte 6 – 2. Det var en tiårings første møte med «Staddaen». Billetten kostet 1 krone.
Abonnent
Lokalt

Sterk vind stanset Skarverennet

Kraftig vind spolerte skifesten for 12.220 deltakere. – Uforsvarlig å sette i gang rennet, sier arrangøren.
Abonnent
Lokalt

Hvor ble det av giftlokket? Beste luft i Bergen på 15 år.

Luftkvaliteten i Bergen er den beste vi har hatt på 15 år, melder Bergen kommune. Forsker Tobias Wolf-Grosse mener kommunen glemmer å ta høyde for regnets påvirkning på forurensningen.
Abonnent
Lokalt

Slik nyter de drømmedagen

– Det er sjelden så godt vær som i dag. Det måtte utnyttes, sier Ådne Siqveland (20).
Abonnent
Lokalt

Lovende resultater for bergensk kreftvaksine

Norsk-amerikanske Haakon Ragde (90) ga retten til en ny kreftbehandling i gave til gamlelandet. Nå kommer de første resultatene, og de er lovende.
Abonnent
Lokalt

Kanskje slipper de å betale bompenger

Beboerne på Klauvaneset i Åsane kan få slippe å betale bompenger i en av de nye bomstasjonene. Samferdselsdepartementet har gitt fritak i lignende saker.
Abonnent
Lokalt

Fryktar flaum av utbyggingssaker i verna vassdrag

Dersom Sunnhordland Kraftlag (SKL) får konsesjon til kraftutbygging i Opovassdraget, fryktar SVs Lars Haltbrekken at utbyggjarane vil stilla seg i kø for å kraftutnytta også andre verna vassdrag.
Abonnent
Lokalt

– Helse Bergen må sette opp farten

Skal Helse Bergen nå målet om å redusere bruken av antibiotika med 30 prosent, må de sette fart i arbeidet, går det frem av rapport.
Abonnent
Lokalt

«Give me money», sa mannen og truet Camilla (42) med kniv

En 19 år gammel kvinne ble onsdag morgen ranet med kniv da hun tok ut penger i en minibank i sentrum. Kort tid senere ble Camilla Mowinckel utsatt for ransforsøk.
Abonnent
Lokalt

Slik reagerer de på Sotra-køene

Tirsdag var den andre dagen med endret kjøremønster og flere stengte tilførselsveier på Sotra. BT snakket med bilister ved kjøpesenteret i Drotningsvik for å høre hva de syntes om trafikken.
Abonnent
Lokalt

30 døde hjort funnet i Bergen

De siste to månedene er det funnet 30 døde hjort som er sultet i hjel i området rundt Osterøybrua.
Abonnent
Lokalt

Sosialarbeider med tannlegebor

Hadde vi ikke visst bedre, skulle vi nesten tro at Terje Mikkelsen var like mye sosialarbeider som tannlege.
Abonnent
Lokalt

Mann ble funnet død i Florø

En 74 år gammel mann ble mandag funnet død i fjæren ved Furuholmen båthavn i Florø.
Abonnent
Lokalt

Anne Siri Lingaas til minne

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om landskapsarkitekt Anne Siri Lingaas sin bortgang. Hun etterlater seg et stort vakuum og vil bli sterkt savnet, både som menneske og fagperson.
Abonnent
Lokalt

Har sluttet å ta busser uten setebelter

Barna i Flaktveit barnehage unngår å ta buss uten setebelter. Det legger store begrensninger på bevegelsesfriheten, men barnas sikkerhet veier tyngre enn alle andre hensyn.
Abonnent
Lokalt

Barnehagebyråden krever belter i alle busser

Skyss er passiv, og fylkespolitikerne er kanskje ikke klar over problemstillingen. Byråd for barnehage, skole og idrett, Pål Hafstad Thorsen (Ap), krever at alle byens busser får på plass setebelter.
Abonnent
Lokalt

FN har plassert Bergen i Øst-Europa

Bergen er ikke en del av Norge, skal man tro bergenserne, men dette var vel å trekke det litt for langt?
Abonnent
Lokalt

Rolf Georg Kästel til minne

Den 4. april, klokken seks morgen, sang Det Glade Bergens høyst aktede Ridder og Biermeister, fanemaler og Art Director av Guds nåde, Rolf Georg Kästel, sitt aller siste vers.
Abonnent
Lokalt

Aileen Grace Parantor (30)

– Den personen jeg savner mest, er bestemor. På filippinsk er ordet for bestemor «lola». Min bestemor er 97 år og fremdeles oppe hver dag. Kofferten min er pakket, og jeg skal besøke henne snart. Det er to år siden jeg var hjemme sist. Det jeg takker henne mest for, er at det var hun som lærte meg å be. Jeg er en av utrolig mange fra landet mitt, Filippinene. som har valgt å arbeide i et annet land. Nå har jeg vært sykepleier ved Nykirkens aldershjem i åtte år. Her har jeg rommet mitt, og her arbeider jeg. Jeg har det godt, men jeg er litt ensom av og til. Mange av de gamle her på hjemmet er også ensomme. Når de er triste, prøver jeg å trøste. Det første året i Norge lengtet jeg veldig etter varmen hjemme og vennene mine. Det hender fremdeles at jeg savner solen, men nå blir jeg ikke trist lenger. Drømmen er å få min egen familie her i Bergen. Hver søndag går jeg i kirken. Jeg tror Gud har en god plan for meg.
Abonnent
Lokalt

«Bergensere er Norges jøder»

«Bergens historie er en sammenhengende tilbakegang, bare avbrutt av enkelte katastrofer», hevda Georg Johannesen.
Abonnent
Lokalt

«Afrikansk solnedgang» over Bergen

– Det manglet i grunnen bare et akasietre og en sjiraff like før solen ble borte, sier hobbyfotograf Sissel Grønlund.
Abonnent