Lokalt

– Sitkagranen er ingen pøbel

– Jeg er stolt over forfedrene mine som plantet disse trærne, sier Hans Hordvik.
Abonnent
Lokalt

Erna svingte med årene på Voss

Statsminister Erna Solberg (H) dro på rafting i Vossaelva da Ekstremsportveko startet på Voss søndag.
Abonnent
Lokalt

– Jeg kjente varmen gjennom vinduet

Stian Jebsen (17) hørte fortvilte rop og tittet ut av soveromsvinduet – der sto nabohuset i full fyr kun meter unna.
Abonnent
Lokalt

Kvinne (31) alvorlig skadet etter storbrann på Minde

Kvinnen som er sendt til Haukeland for behandling etter brannen i Løbergsalleen søndag er alvorlig skadet. Bolighuset var fullstendig overtent.
Abonnent
Lokalt

Kritisk skadd etter kollisjon med tre

Ein 19 år gammal mann er frakta til Haukeland med luftambulanse etter ei bilulykke på Halsnøy søndag morgon.
Abonnent
Lokalt

– En revolusjon innen psykosebehandling

Som et av de første sykehusene i verden skal Haukeland behandle psykoser med kraftig betennelsesdempende medisin. Håpet er at det kan hjelpe opp mot halvparten av pasientene.
Abonnent
Lokalt

– Jeg ville bevise at jeg kunne jobbe

Isabell Beuster (17) vokste opp med en far som var rusmiddelavhengig. Hun kjente på fordommer knyttet til at også hun ville havne på kjøret. Det ville hun gjøre noe med.
Abonnent
Lokalt

Droppar heimelekse, får betre karakterar

Det er tid for avslutning og vitnemål. På Kvåle skule i Sogndal gjer elevane det betre enn snittet. Nesten utan heimelekser.
Abonnent
Lokalt

Brannmenn reddet måke i nød

Fuglen hang hjelpeløs høyt oppe i luften. Den ene foten hadde viklet seg fast i en strømledning.
Abonnent
Lokalt

Disse balkongene kan være ulovlige

Da kommunehuset på Laksevåg skulle bli leiligheter, var bystyrets forutsetning at fasaden skulle bevares. Byrådet ga utbygger lov til å endre dette, selv om Fylkesmannen ga beskjed om at det var ulovlig. Nå blir det oppvask.
Abonnent
Lokalt

Samles til storbønn for Bergen

I to hundre år ble Bergenhus festning brukt til å krone norske konger. Lørdag skal tusenvis av kristne krone Jesus på ny.
Abonnent
Lokalt

Elvemuslingens lange vei tilbake til Apeltunelva

Et stort arbeid er blitt gjort gjennom flere år for å bedre miljøtilstanden i Apeltunelva. Onsdag kveld ble 21 elvemuslinger satt ut i vassdraget.
Abonnent
Lokalt

Langer ut mot norsksensuren

Nelly Sandstå gikk ned to karakterer på norskeksamen, og er ikke alene om det. – Når en hel klasse kollapser slik, er det jo noe galt, sier norsklærer Tore Vaag. Han får støtte fra forsker som mener eksamen må endres.
Abonnent
Lokalt

Sadam (22) og Sonia (26) Hamidy

– Fra jeg var liten jente i Afghanistan, har jeg vært veldig knyttet til min bror Sadam. Han har hele tiden vært avhengig av en person som kan hjelpe ham med absolutt alt. Det er selvfølgelig hardt og krevende, men det gir meg også så mye glede. For to år siden klarte jeg å kjøpe min egen leilighet, og etter det har vi bodd sammen. Han er på dagsenter når jeg er på jobb, men ellers er vi sammen nesten hele tiden. Sadam er alltid så kjærlig og snill, hele hjertet hans er bare glede. Men det kreves stor tålmodighet. Jeg må ofre mye, men det er verdt det. Nylig fikk jeg beskjed fra kommunen om at jeg skal få mer hjelp. Det håper jeg skal bli fint for både Sadam og meg.
Abonnent
Lokalt

– Dette har jeg ventet på i 30 år

– Jeg har hatt en drøm om å gjenskape dette bildet. Dette er helt utrolig, sier Haakon Steinar Vatle i Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl.
Abonnent
Lokalt

Drosjeregningen kuttet 20 prosent

Helse Bergen sparte 17 millioner i drosjeutgifter første året med nye avtaler.
Abonnent
Lokalt

Timelange køer på passkontoret

Folk ventet både to og tre timer hos passkontoret i Fyllingsdalen og de var ikke alene. Datatrøbbel skapte problemer flere steder i landet.
Abonnent
Lokalt

Avblåser taxisaksjon etter krisemøte

Ledelsen i Norgestaxi møtte sjåførene til forhandlinger etter kaoset med pasienttransporten på Haukeland. Gå-sakte-aksjonen avblåses foreløpig, i påvente av flere møter med ledelsen.
Abonnent
Lokalt

Bysyklene rammet av leveringssvikt

På grunn av leveringsproblemer blir bare 200 av 400 bysykler overlevert 1. juli. – Dette vil ikke påvirke tilbudet, sier leverandør.
Abonnent
Lokalt

Slik vil hun lokke Venstre og KrF til seg

– Jeg blir veldig forundret hvis Venstre og KrF tar sjansen på de røde, sier Hilde Onarheim (H). Hun vil bruke SVs suksess til å presse sentrum over på sin side, men får en kald skulder tilbake.
Abonnent
Lokalt

Noen sier han aldri slo en pasning feil

Noen sier han aldri slo en pasning feil. Sikkert er det at feilstegene etter hvert ble langt flere enn feilpasningene. I dag fyller Atle Hellesø 70 år.
Abonnent
Lokalt

UiB og NHH med toppkarakterer

Fem universiteter, høgskoler og institutter har både fagmiljø og forskergrupper i verdensklasse. To av dem er i Bergen.
Abonnent
Lokalt

En av tre undersøkte på Varden har astma

Lungespesialister tror det kan være sammenheng med det dårlige inneklimaet og astma og allergi hos lærere og elever på Varden skole. Nå vurderer lærer erstatningskrav mot kommunen.
Abonnent
Lokalt

Krev reduksjon av lakseoppdrett i Hordaland

Havforskningsinstituttet har funne mykje lakselus på laks og sjøaure på Vestlandet i vår. No krev Norges Jeger- og Fiskerforbund reduksjon i oppdrett.
Abonnent
Lokalt

Norgestaxi holder krisemøte om pasienttransport

I løpet av 14 dager har Norgestaxi fått hele 280 bøter fordi pasienter er blitt hentet for seint. Onsdag har selskapets ledelse kalt inn til krisemøte, sier kilde.
Abonnent