Lokalt

Tilfeldigheter at Mongstad-lekkasje ikke endte i tragedie

En operatør var én meter fra en storlekkasje på Mongstad-anlegget i sommer. I en granskningsrapport kommer det frem at vedlikeholdet var for dårlig, og at ledelsen undervurderte lekkasjen.
Abonnent
Lokalt

Her startet voldsspiralen for den unge mannen

Løslatt fra fengsel begynte den unge mannen å ruse seg stadig mer. Sammen med to andre ranet han en mann og fortsatte med vold og trusler mot åtte andre.
Abonnent
Lokalt

Skipperbyen Bergen

– Bergen er fremdeles en sjøfartsby av internasjonal rang, sier Dag Bakka jr. Han har laget bok til Bergens Skipperforenings 150-års jubileum.
Abonnent
Lokalt

Slik skal nye Kleppestø bli

Varaordføreren ble innvalgt på motstand mot utbyggingen. Men nå er han med å legge frem en ny plan for hvordan Kleppestø skal bygges ut til et sentrum.
Abonnent
Lokalt

Måtte diskutere «Mad Men» under møte om sextrakassering

UiB-ledelsen brukte tid på å diskutere amerikansk tv-serie på møtet om sextrakassering. UiB-rektor Dag Rune Olsen kan i dag ikke forstå hvorfor det var relevant.
Abonnent
Lokalt

Varslet om sextrakassering ved UiB, ble sykmeldt av prosessen

Seks studenter meldte fra om at en professor trakasserte dem. De mener oppfølgingen de fikk fra universitetet var så dårlig at de tviler på at de ville gjort det igjen.
Abonnent
Lokalt

– Jeg tok av meg beltet og slo ham med det

Mann (35) er tiltalt for å ha angrepet flere buss- og taxisjåfører. Tirsdag startet saken mot ham i Bergen tingrett.
Abonnent
Lokalt

– Livet ble snudd fullstendig på hodet. Å gå med den hvite stokken var et stort hinder for meg. Men det har gått seg til.

– For noen år siden merket jeg at noe var galt med synet mitt. Det viste seg å være en hjerneskade, som gjorde meg ​synshemmet på bare kort tid. Den gode jobben min i Nordsjøen måtte jeg gi opp, og livet ble snudd fullstendig på hodet. Men med god hjelp fra familien​ og ikke minst min kone, klarte jeg å holde spiriten oppe. ​Hun er fenomenal, det må jeg bare si. Blindeforbundet er også til uvurderlig hjelp. Å gå med den hvite stokken var et stort hinder for meg. I den første tiden prøvde jeg å klare meg uten, men det resulterte i mange uhell, og jeg måtte krype til korset. Men summa summarum har det gått seg til. Nå synes jeg at livet er godt å leve.
Abonnent
Lokalt

Småbarnsmoren kan bare reise alene 17 turer i året

Småbarnsmor Iva Srot ser nesten ingenting og må ta drosje for å komme seg rundt. Fylkeskommunen mener hun skal klare seg med 13 turer i året.
Abonnent
Lokalt

Fjerner 50 sykehussenger

Helse Bergen-sjefen fant 40 millioner å olje budsjettet med. Likevel skal sykehuset fjerne over 50 senger og spare inn 150-180 millioner kroner.
Abonnent
Lokalt

MDG vil bruka Bybanen til å hestehandla eigen politikk

Arbeidarpartiet, SV og Rødt vil at fylkeskommunen får ansvaret for bybanekøyringa. No varslar MDG at dei er villige til å støtta forslaget, men då skal dei ha miljøpolitikk i byte.
Abonnent
Lokalt

Nabo og politikere raser mot nybygg

Steinar Aagesen klaget på det han mente var ulovlig bygging på nabotomten. Etter loven skal kommunen bruke åtte uker på å behandle klagen. De brukte 11 måneder. I mellomtiden fortsatte byggingen.
Abonnent
Lokalt

Her kan du stå på ski i Bergen

Meteorologen melder at snøen kan bli liggende så lenge som en ukes tid, men man må litt opp i høyden for å få de beste skiforholdene.
Abonnent
Lokalt

Her kommer kuttene på Haukeland

De tillitsvalgte mener budsjettkuttene i Helse Bergen går på pasientsikkerheten løs.
Abonnent
Lokalt

Mye vann vil gå tapt for BKK

Våtere og varmere klima vil øke BKKs kraftproduksjon. Det er bare ett problem: Veldig mye vann må i fremtiden slippes forbi kraftverkene.
Abonnent
Lokalt

Unge Venstre-leder: – Jeg er kjempeglad

Sondre Hansmark (22) har lenge ønsket seg regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp. Lørdag fikk han viljen sin.
Abonnent
Lokalt

Ulriken-gründer er død

Johan Salkjelsvik er død. For basketentusiaster var han kjent som «Joen» og mannen som grunnla Ulriken Basketballklubb i 1970.
Abonnent
Lokalt

Dødsfallet forblir et mysterium

For nesten to år siden ble John Arve Breivik funnet død. Nå er saken henlagt.
Abonnent
Lokalt

- Jeg husker godt at vi leide for første gang. Siden ble det oss to.

– Sommeren 1953 var jeg og en kamerat på sykkeltur til Sørlandet. På rutebåten fra Bergen til Stavanger var Karin og en venninne. De skulle også på sykkeltur. Vi hadde det kjekt på båten, og ble enige om at det var best at vi holdt følge sørover til Kristiansand. Karin var smilende og koselig, men den gangen var jeg så sjenert og usikker at jeg ikke hadde mot til å vise at jeg likte henne. Men høsten etter møttes vi tilfeldig utenfor kinoen på Laksevåg. Da klarte jeg å få plass ved siden av henne under forestillingen. Den kvelden fikk jeg følge henne hjem til Nygårdsviken, og jeg husker godt at vi leide for første gang. Siden ble det oss to. Året etter hadde jeg verneplikt i marinen. Tro meg, Karin skrev brev daglig hele det året. Når vi kom til land etter en uke eller to på havet, lå det alltid en brevbunke og ventet på meg.
Abonnent
Lokalt

Kjente kvinnen han måtte grave frem fra jordmassene

– Vi gravde med det vi fant, sier Tore Fanebust. Han var en av de tre lokale brannmennene som kom først til det skredrammede huset på Osterøy.
Abonnent
Lokalt

Dette er årsaken til jordskredet på Osterøy

NVE mener å ha funnet årsaken til skredet som tok livet av fembarnsmoren Kristine Anette Andersen (38) på Votlo på Osterøy torsdag morgen.
Abonnent