Lokalt

«Vi skal bu her vidare, uansett»

Då den frådande elva truga huset deira i Utvik flykta Ellen Hilde Hauge med baby på armen og ei fire år gammal dotter på slep.
Abonnent
Lokalt

Reddet fra overtent cabincruiser

Cabincruiseren ble raskt overtent, men mannen i 50-årene kom fra båtbrannen med lettere skader.
Abonnent
Lokalt

Terna svingar seg att i Øygarden

– Høyr! Høyr den låten, seier Stein Byrkjeland. Det er lyden av terna, lyden av sommar. På full fart tilbake igjen i den vestlandske skjergarden.
Abonnent
Lokalt

Håper å ha klar ny bro til Utvik torsdag

Tirsdag formiddag arbeider NVE fortsatt med å få kontroll på vannmassene i Utvik. Vegvesenet håper å få på plass en midlertidig broforbindelse til Stryn i løpet av torsdag.
Abonnent
Lokalt

Slik herjet flommen i Nordfjord

Utvik ligner en slagmark etter uværets herjinger. Oversvømmelsene i Stryn og Gloppen tok med seg broer, veier og bygninger.
Abonnent
Lokalt

– Veien kan bli stengt i flere uker

To broer på fylkesvei 60 over Utvikfjellet er tatt av store vannmasser. – Du kan ikke komme deg fra Utvik sentrum. Nå er båt eneste mulighet, sier innbygger.
Abonnent
Lokalt

Fisefin frue får spørsmål om alt

– Eg svarte at for det første sørgjer eg for at mannen min sovnar så tidleg som mogeleg.
Abonnent
Lokalt

Dette gikk galt under Turøy-aksjonen

Kommunikasjonen sviktet under redningsaksjonen på Turøy i fjor. Marinen er ikke knyttet til nødnettet, og fregatten la seg på motsatt side av øyen.
Abonnent
Lokalt

Rasfarlig terreng utsetter Løvstien

Til høsten starter arbeidet med siste etappe av den populære turveien ved foten av Løvstakken. Krevende terreng nær bebyggelse utsetter imidlertid ferdigstilling av veien.
Abonnent
Lokalt

Bergen av i går

Grieghallen har ikke alltid ligget der. Ikke Studentsenteret på Nygårdshøyden heller. Eller stripen av statsbygg på Årstadvollen. Mye er forandret. Bergen av i går så litt annerledes ut enn dagens by.
Abonnent
Lokalt

To 16-åringer skadet i mopedulykke

To mopedister kolliderte i Seim i Lindås. Begge ble kjørt til sykehus, den ene med alvorlige skader.
Abonnent
Lokalt

Kvinne funnet død på Sotra

Politiet tror det er den 62 år gamle kvinnen som har vært meldt savnet siden onsdag.
Abonnent
Lokalt

- All omtanken jeg opplever er med å holde motet mitt oppe.

- På slutten av tenårene merket jeg at det var noe som ikke stemte i kroppen min. Det var verking i ryggen og prikking i hendene, men etter en tid gikk det over og jeg tenkte ikke mer på det. Alt gikk fint, jeg studerte og hadde fine år inntil i fjor sommer, da fikk jeg sterke smerter i ryggen og hodet. I tillegg var konsentrasjonen borte. Etter undersøkelser på Haukeland var dommen klar: Jeg har MS. Legene i Norge kan kun tilby medisin som utsetter forverringen. Mitt håp er behandling i utlandet, men det koster fem hundre tusen kroner. De pengene har ikke jeg. Nå har kjente og ukjente satt i gang forskjellige innsamlinger for å hjelpe meg. Til nå har de klart litt over hundre tusen. Det er så rørende at folk er så snille. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å takke alle fra bunnen av mitt hjerte. All omtanken jeg opplever er med å holde motet mitt oppe.
Abonnent
Lokalt

Slik blir blokkene i Solheimslien

– Folk er henrykt over at de såkalt styggeste blokkene i byen blir penere, sier styrelederen i Solheimslien borettslag. Prisen er på over 370 millioner.
Abonnent
Lokalt

Stenger Preikestolen i ni dager for Tom Cruise

Forsand kommune har gitt tillatelse til å stenge Preikestolen helt for publikum i ni døgn i forbindelse med filminnspilling.
Abonnent