Lokalt

I dag er det få på Fedje som trur ubåtvraket blir heva

Snart 15 år etter at ein ubåt full av kvikksølv vart lokalisert utanfor Fedje, har lite skjedd. Den ein gong brennande engasjerte lokalbefolkninga har sakte, men sikkert mista håpet om at ubåtvraket nokon gong blir heva.
Abonnent
Lokalt

– Er her kun for barna

Et forferdelig regnvær ødela sankthansaften for de voksne på Flaktveit. Barna så imidlertid ikke ut til å bry seg.
Abonnent
Lokalt

Høie vil ta regningen for Odins trening

Tre ganger i året tar pappaen til Odin fri uten lønn og drar til Bergen for å trene intensivt med sønnen. Nå åpner helseministeren for at det offentlige tar regningen.
Abonnent
Lokalt

Skutle om Ikea-turen

– Tror ikke folk ser på meg som et dårlig menneske selv om jeg er dårlig til å stable sofaputer på taket av en bil.
Abonnent
Lokalt

– Vi får mye positiv oppmerksomhet for stilen vår både fra gutter og jenter. Det er aldri noen som er frekke eller negative.

– Jeg er oppvokst i Bergen og reiser ikke herfra før alle vet hvem jeg er. Og da håper jeg at New York er neste. Basiru er basketspiller, men jeg drømmer om en fremtid på catwalken. Vi får mye positiv oppmerksomhet for stilen vår både fra gutter og jenter. Det er aldri noen som er frekke eller negative. Tvert imot får vi respekt fordi vi prøver noe nytt. Bergen er en stor nok by til at det er rom for å skille seg ut. Mange tar kontakt og sier at det er fet stil dere har.
Abonnent
Lokalt

Må i fengsel i 75 dager etter hasardiøs kjøring

Mannen som satt bak rattet da en bil ble delt i to i en trafikkulykke i Meland i fjor, er dømt til 75 dagers fengsel og 100.000 kroner i oppreisning.
Abonnent
Lokalt

Her er to leger som skaffet pasientene utsikt

Vindusvask med saltsyre ga pasientene på Haukeland utsikten tilbake. Etter to dagers vaskeaksjon, bøyer ledelsen av.
Abonnent
Lokalt

Fjellvakter skal passe på Trolltunga-turister

Etter åtte redningsaksjoner før turistsesongen er i gang for fullt, plasserer Odda kommune vakter på stien til Trolltunga for å bistå selfieturister i nød.
Abonnent
Lokalt

Langt unna målsettingen om én av fem menn i barnehagen

Granebo barnehage er noe så sjeldent som en mannsdominert barnehage. Det gjør den til et unntak i Bergen kommune, som i et tiår har slitt med å nå regjeringens målsetting.
Abonnent
Lokalt

UP tok 120 førere i samme område på to dager

For andre dag på rad stanset Utrykningspolitiet (UP) folk som kjørte for fort på E134 i området Røldal/Haukeli. Det ble reaksjoner mot 120 førere.
Abonnent
Lokalt

Krangler om nullutslippsboliger

Det er full splid mellom byrådet og Fylkesmannen om boligprosjekt i Ytrebygda. Nå klarer ikke partene en gang å bli enige om møtereferat. Utbyggeren ber regjeringen gripe inn.
Abonnent
Lokalt

– Dette har endret livet mitt

Idrett Bergen Sør fanger opp unge som har falt utenfor. – Det betyr mye for meg, sier en av dem.
Abonnent
Lokalt

Slik blir nye Haraldsplass

Kranselaget er allerede overstått. Først torsdag ble grunnstenen lagt ned i Haraldsplass Diakonale Sykehus’ nye hovedbygg.
Abonnent
Lokalt

– Ei sann eldsjel

Ei heilt fullsett kyrkje tok torsdag farvel med politikaren og psykiateren Hans Olav Tungesvik.
Abonnent
Lokalt

Mener ordføreren var inhabil i sykehjemssak

Nå vil Fremskrittspartiet på Askøy klage, etter påstander om at ordførerens kone vil dra økonomiske fordeler av vedtaket.
Abonnent
Lokalt

Helikopter fløy så lavt at vindusruten ble knust

Oddmund Børve og Marianne Langeland fra Solsvik er kraftig plaget av støy fra helikoptertrafikken. Nå lanserer Avinor flere konkrete tiltak for å få ned støybelastningen.
Abonnent
Lokalt

Frode Larsen er død

En av de største Brann-profilene på 1970-tallet er gått bort.
Abonnent
Lokalt

UD reagerer på Erna-steinen

Utenriksdepartementet vil ha rettet feil i Erna Solberg-steinen i «Walk of Fame» på Nøstet. Årsaken er ukorrekt bruk av riksvåpenet.
Abonnent
Lokalt

...Og navnet ble Øygarden

Den nye storkommunen vest for Bergen får navnet Øygarden.
Abonnent
Lokalt

Stor uenighet om sykehjemsplasser på Askøy

Siden 2003 har kommunen hatt konkurranseutsatte sykehjemsplasser. Torsdag kan ordningen ta slutt, til tross for at rådmannen anbefaler at avtalen videreføres.
Abonnent
Lokalt

Dette har ikke skjedd på 65 år

Så langt i juni har det regnet hver eneste dag i Bergen. Og det skal fortsette.
Abonnent
Lokalt

– Du og du, dette var kjekt!

Gleda over bilradioen forsvann då Karstein Bjørge monterte DAB-antenne i Toyotaen. No får han radiokosen tilbake.
Abonnent
Lokalt

Sier ja til Shetlands-Larsens vei

Byrådsleder Harald Schjelderup slår fast at deler av Sælenveien i Fyllingsdalen vil få navnet Shetlands-Larsens vei, oppkalt etter krigshelten Leif Andreas Larsen.
Abonnent
Lokalt

Deler ut 100.000 i bonus til t

Etter å ha tjent rekordsummer på produksjon av laks og ørret, deler oppdrettsselskapet Steinvik Fiskefarm ut 100.000 kroner i bonus til hver av de ansatte i Flora og Askvoll.
Abonnent
Lokalt

Avinor tar selvkritikk etter informasjonssvikt

Reisende på Flesland måtte mandag vente halvannen time før de fikk informasjon om hvorfor sikkerhetskontrollen var stengt. Nå innrømmer Avinor at informasjonen var for dårlig.
Abonnent
Lokalt

VG: Konen skal ha fryktet giftdrap

Kvinnen som politiet mener ble drept av ektemannen sin i Åsane i Bergen skal ha skrevet i et notat på mobilen at hun fryktet giftdrap.
Abonnent
Lokalt

– «Det er modige kvinner som går med hatt», var det en som sa til meg en gang.

– «Det er modige kvinner som går med hatt», var det en som sa til meg en gang. Særlig i årene mellom førti og femti var jeg modig og gikk mye med hatt. Jeg hadde fire til sommer og fire til vinter. Men så kom noen år der jeg fikk store utfordringer i livet. Da sviktet motet til å bruke hattene mine, men nå er lysten og motet tilbake. Jeg har alltid likt å være pyntet, og da er hatten en viktig del. Min mann har aldri vært noe særlig begeistret for hattene, han synes av og til at det blir litt for mye. Men det bryr jeg meg ikke om, fordi så mange smiler til meg og sier at det er så flott.
Abonnent
Lokalt

Her kommer byens nye helsebygg

Helseminister Bent Høie skryter av helseklyngen som UiB etablerer på Årstadvollen. I sommer starter rivingen av det gamle odontologibygget.
Abonnent
Lokalt

– Hele huset løftet seg

Grunnmuren på et hus har slått sprekker, og en garasje har fått hard medfart etter sprengningsuhell på Voss.
Abonnent
Lokalt

Bilen ble delt i to i 120 km/t

En 26 år gammel mann erkjente straffskyld da han i dag møtte i Bergen tingrett, tiltalt for å ha voldt betydelig skade på sin 34 år gamle passasjer.
Abonnent
Lokalt

Uenighet om Shetlands-Larsens vei

Minnesmerkekomiteen i Fyllingsdalen vil ha en vei i bydelen oppkalt etter Shetlands-Larsen. Kommunen er positiv, men vil kalle veien for Leif Larsens vei.
Abonnent
Lokalt

Kommuneadvokat angrer på anonym blogg

– Noen måtte ta opp kampen mot disse menneskene, men å gjøre det bak en anonym bloggadresse var fryktelig galt av meg, sier Dag-Heine Bjørndal.
Abonnent
Lokalt

Grått og vått på sankthans

Det er fortsatt noen dager igjen til sankthanskvelden, men meteorologene er enige i at bålforholdene på Vestlandet blir langt fra optimale.
Abonnent