Lokalt

Se bilder av kongens biler i Bergen

Det aldri vært så mange biler som nå, men i arkivene er det flere. Her finner du både kongebilene og de som for lengst er vraket.
Abonnent
Lokalt

Slik skal Bergen voktes bedre mot farer og trusler

Klimaendringer, cyberangrep og mulige trusler fra utlandet får byrådet til å sette av millionbeløp til å forbedre samfunnssikkerheten til Bergen.
Abonnent
Lokalt

Folk i vest: - Det virket nærmest uvirkelig at det jeg hadde drømt om, nå skulle gå i oppfyllelse

– Huset var i familiens eie siden det ble bygget i 1876. 100 år senere ble jeg født, og i 1996 flyttet jeg inn i 1. etasje. Jeg bodde her gjennom studietiden og starten på karrieren som musiker. Det var et fantastisk sted å ha som base, og med masse karakter og historie i veggene. Da min kjære mormor gikk bort skulle huset selges, og det lot seg ikke gjøre å overta det på stående fot. Det var knallhardt, jeg hadde masse fine planer for stedet og et sterkt ønske om å holde familiehistorien i hevd. Huset var vanskelig å få ut av tankene i årene som fulgte, og tidvis hendte det at jeg drømte om det. Litt om senn traff jeg på de nye eierne, som inviterte meg til å komme innom og se på huset og oppussingen de hadde begynt på. For tre år siden tok jeg endelig mot til meg og gikk på besøk. I løpet av samtalen kom det frem at de hadde bestemt seg for å selge igjen. Da de skjønte at jeg fortsatt savnet stedet, virket de oppriktig interessert i å legge til rette for at huset kunne komme tilbake til sin opprinnelige familie. Jeg måtte ta runden innom flere banker før jeg med et nødskrik klarte å ordne finansiering. Det virket nærmest uvirkelig at det jeg hadde drømt om, nå skulle gå i oppfyllelse. Jeg kjenner en ekte glede når jeg holder på med arbeid inne eller ute, blant annet fordi jeg tenker på slekten som har bodd og jobbet her før meg. Nå er jeg nygift med Tiffany, og det blir spennende å se hvordan historien utvikler seg videre.
Abonnent
Lokalt

Her kom 90 tonn stein ned fra fjellsiden

Steinskredet fredag morgen gjorde så store skader at veien til Stordalen i Masfjorden blir stengt til ut i neste uke.
Abonnent
Lokalt

Byvekstavtale med staten utsettes

Bergen og omegnskommunene får ikke noen ny byvekstavtale etter fredagens møte. Tryti og Søviknes er på kollisjonskurs.
Abonnent
Lokalt

Møtte en vegg av vindkraftmotstand

– Vi skal ikke teppebombe norsk natur med vindmøller, sier statssekretær Liv Lønnum (Frp).
Abonnent
Lokalt

– Vi må stå rakrygget i stormen

– Vi må stå rakrygget i stormen, sier Thor Haakon Bakke, partiets førstekandidat i Bergen.
Abonnent
Lokalt

Dette sier byrådet foreløpig nei til

Tre aktører planlegger 28.000 kvadratmeter med kontorer og næring like ved Puddefjordsbroen. For høyt, tett og for lav kvalitet, mener byrådet.
Abonnent
Lokalt

– Dette kan utradere Frp fullstendig

PODKAST: Bompengepartiet håvar inn stemmer, medan Frp er blitt byens minste parti. – Eg fekk sjokk, seier politisk kommentator i BT.
Abonnent
Lokalt

Luftambulansene skal styres fra Haukeland

Torsdag ble det satt punktum for dragkampen mellom Stavanger og Bergen: Luftambulansene skal styres fra Haukeland.
Abonnent
Lokalt

50 år i damp og kamp

– Vi er vanvittig stolt over det vi har fått til, sier Ivar Gubberud, driftsleder for Norsk Jernbaneklubb Gamle Vossebanen.
Abonnent
Lokalt

Jordmorkrisen har nådd KK

KK søkte etter åtte nye jordmødre, men fikk bare tak i fem. Samtidig kuttes tallet på studieplasser ved jordmorutdanningen i Bergen.
Abonnent
Lokalt

Søviknes vender ryggen til egen regjering

Os og Terje Søviknes (Frp) sier nei til en ny byvekstavtale med staten. Han mener Bergen og Bybanen får for mye av potten.
Abonnent
Lokalt

Barn sjikaneres via ny app, advarer foreldre

En ny app koblet til Snapchat spres nå i rekordfart. Barn sjikaneres via anonyme meldinger, advarer foreldre. – Slett appen, anbefaler Barnevakten.
Abonnent
Lokalt

Fullsatt kapell tok farvel med quizmasteren

Jan Arild Breistein har gjennom en årrekke forsynt hele Bergen med intrikate spørsmål. Tirsdag ble han bisatt fra Møllendal Kapell.
Abonnent
Lokalt

Se, der kommer det seks kyr i tunnelen

Det var et spesielt syn som møtte bilister i Tunsbergtunnelen mellom Granvin og Voss mandag kveld.
Abonnent
Lokalt

Bompengepartiet for første gang størst i en kommune

For første gang er Folkeaksjonen nei til mer bompenger målt som største parti i en kommune. Men det er ikke bare bompenger som opptar innbyggerne i nye Alver kommune.
Abonnent
Lokalt

– Dette er provoserende

Fylkesvaraordfører Pål Kårbø (KrF) er opprørt over regjeringens nye bompengeforslag, mens byråd Anna Elisa Tryti (Ap) kaller samferdselsministeren useriøs.
Abonnent
Lokalt

Den blå kulturløypen

Mandag startet det som kan bli en suksess for både bergensere og turister. De små veteranbåtene kjører nå rundtur mellom fire av byens kultursteder.
Abonnent