Lokalt

Han vasker celler for å slippe å bli syk i fengselet

Bergen fengsel gjør flest vedtak i landet om å isolere innsatte. Torturkomité slår alarm. – Jeg må ikke bli helt grønnsak før jeg slipper ut, sier mann i 40-årene.
Abonnent
Lokalt

– Det er fint å snakke med andre som også har dysleksi

Noah og Adriano går i femte klasse på Foldnes barneskule. Begge har dysleksi. Nå satser skolen deres på tiltak som skal gjøre det lettere å lese og skrive.
Abonnent
Lokalt

Forsker: Turisme er ødeleggende for isbreene

Reiselivet bruker millioner på å markedsføre landets isbreer på andre siden av verden. Men økt turisme er breenes egen verste fiende, mener forsker.
Abonnent
Lokalt

Persen vant flest lokallag, men Valhammer kan vinne til slutt

Marte Mjøs Persen får støtte fra åtte lokallag, mens Roger Valhammer har fem lokallag bak seg. Det er status etter at alle Ap-lagene i Bergen har hatt årsmøter.
Abonnent
Lokalt

– Fergene tilfredsstiller trolig ikke kravene

På to uker er 100 avganger på Halhjem – Sandvikvåg kansellert på grunn av været, ifølge fergeselskapet Torghatten Nord.
Abonnent
Lokalt

Nå blir det kaldere

Nordavind fører til minusgrader i store deler av landet. Men i morgentimene i dag var det faktisk varmere i Bergen enn deler av Afrika.
Abonnent
Lokalt

Utelukker 40 år med bompenger

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) avviser å løse Hordfasts finansieringsproblemer med å utvide bompengeperioden. – Vi må heller se på hvordan vi skal få ned kostnadene, sier han.
Abonnent
Lokalt

Dramatisk på Sp-møte: Utfordrer trekker seg

Leder for nominasjonskomiteen sa de ikke har tillit til Chase Alexander Jordal. Jordal selv trakk seg som toppkandidat, før han ombestemte seg. Til slutt vant Ove-Sverre Bjørdal, mens Jordal ble kastet helt ut av listen.
Abonnent
Lokalt

Trenger 90 nye ansatte: Nå skal denne hallen i drift igjen på Husnes

Stadig økende etterspørsel gjør at bedriften ønsker å doble aluminiumsproduksjonen. – En av de viktigste nyhetene som har kommet i lokalmiljøet på mange år, sier ordfører Peder Sjo Slettebø (H).
Abonnent
Lokalt

– Bergen bør lære av Bjørvika

Høyre mener Bergen bør lære av hvordan Oslo bygget ut Bjørvika, når Dokken skal gjøres om fra godshavn til by. – Der er det ødslig og trasig, svarer byråd Anna Elisa Tryti (Ap).
Abonnent
Lokalt

Skolehærverket i Fana: – Flere mistenkte

Politiet har mistanke om at flere personer var med på skolehærverket i Fana i helgen. Mandag ble en tenåringsgutt pågrepet.
Abonnent
Lokalt

Enorme mengder plastavfall kartlagt

Mellom 500 og 1000 tonn plastavfall forurenser kysten vest for Bergen, viser ny rapport.
Abonnent
Lokalt

Sorbonne-gård kan bli skole

Nabogården til Christi Krybbe skoler kan bli løsningen på plassproblemene. – Jeg krysser fingre og tær for at kommunen kjøper bygget, sier rektor Harald Boge.
Abonnent
Lokalt

Sp-utfordrer vil forby tigging for utlendinger

Utfordreren til Sp-tronen i Bergen, Chase Alexander Jordal, mener tigging bør være lov for nordmenn, men ikke utlendinger. Bergen Sp heller mot et generelt tiggeforbud for alle.
Abonnent
Lokalt

Lover at det ikke blir ny KrF-kamp

De sto på hver sin side i spørsmålet om hvilken retning KrF skulle ta. Nå er «røde» Håkon Pettersen foreslått som toppkandidat i Bergen KrF, foran «blå» Beate Husa.
Abonnent
Lokalt

Drapssiktet 43-åring er avhørt

– Han samarbeider greit med politiet, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge.
Abonnent
Lokalt

Fire dager på kurs gjorde åtte av ti ME-syke friskere

Ny studie viser svært gode resultater for pasienter med kronisk utmattelse. – Jeg var syk da jeg kom og frisk da jeg dro hjem igjen, sier tidligere ME-pasient May Elin Game.
Abonnent
Lokalt

Barneministeren: – BTs sak bør leses av alle voksne

– Saken om 18-åringen på Sandviken burde være obligatorisk lesing for alle voksne i Norge, sier barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland.
Abonnent
Lokalt

Flere fergeavganger kanselleres

Flere fergeavganger mellom Halhjem og Sandvikvåg innstilles søndag kveld. Her er avgangene som faktisk går.
Abonnent
Lokalt

Vandalar raserte Kirkevoll skole i Fana

Vandalar gjorde skader for fleire hundre tusen kroner ved Kirkevoll skole i Fana. – Det ser ut som eit enormt raseri, seier rektor.
Abonnent
Lokalt

Sterk vind stoppet danskebåten

Fergen brukte over to timer for å komme seg av sted. – Årsaken var sterk pålandsvind, sier Fjord Line.
Abonnent
Lokalt

Mener Hjelle og AUF brukes i politisk spill

Ap-veteraner mener AUF brukes i en nominasjonsstrid om topplassen før høstens valg. AUF reagerer på ekstern hets og kritikk fra partimedlemmer.
Abonnent