Lokalt

Salgsfesten uteble

Hans Olav Monsen-Neteland sikret drømmebolig til familien etter en natt i kø. Men det ble ikke noen salgsfest da 81 eneboliger i Fana onsdag ble lagt ut for salg i det åpne markedet.
Abonnent
Lokalt

Forsker slår alarm om faren for oversvømmelse på Bryggen

I Stavanger har kommunen gått til innkjøp av stormbarrierer for å beskytte Vågen mot stormflo. Bergen har ingenting for å beskytte Bryggen mot stigende havvann.
Abonnent
Lokalt

- Stig og jeg går nesten alltid likt kledd for å vise at vi tilhører hverandre

- Stig og jeg går nesten alltid likt kledd for å vise at vi tilhører hverandre. Det er sytten år siden vi ble kjærester. Før det hadde begge hatt den andre i kikkerten lenge. Første gang vi reiste til Bergen fra hjembyen Trondheim, var vi nyforelsket og hadde bare øyne for hverandre. Siden har vi reist hit flere ganger, men aldri på slump. En gang var vi her for å oppleve 17. mai-feiringen, og de andre gangene for å gå på konsert. Nå har vi hørt på Rune Larsen og Tor Endresen. Stig og jeg tar alltid toget. Vi liker å se landskapet og å lese bøker underveis.
Abonnent
Lokalt

– Fyll bøssene med håp

– Utdanning for barn rammet av krig, det er det som gir håp, sier fylkesleder Marthe Jansen i TV-aksjonen.
Abonnent
Lokalt

Krever digitalt løft for bergenselevene

Noen bergensskoler har iPad til alle. Andre deler ut løse ark. Tilfeldigheter avgjør om elevene blir digitale.
Abonnent
Lokalt

Bussjåfør omkom i frontkollisjon i Voss

En person mistet livet da en buss med 16 passasjerer kolliderte med et vogntog på E16. I natt ble veien åpnet igjen.
Abonnent
Lokalt

Obs-varsel: Kraftig regnvær på vei

Opptil 60 millimeter med regn i løpet av 12 timer, varsler meteorologene. - Det er mye, sier vakthavende, Justyna Wodziczko.
Abonnent
Lokalt

Avblåser næringsplaner i Rådal

– Steindepotet i Rådal skal tilbakeføres som landbruksområde, slår byrådsleder Harald Schjelderup fast.
Abonnent
Lokalt

Ap gir opp å stoppe vestlandsregionen

I valgkampen lovet Sogn og Fjordane Ap å stanse vestlandsregionen. Nå snur de ryggen til Senterpartiets forsøk på å redde Sogn og Fjordane.
Abonnent
Lokalt

– Verdens villeste strikkeeventyr

Hele Peer Gynt ble lørdag vist frem gjennom 574 gensere i Bergen sentrum. Det 150 år siden Ibsen satte punktum for mesterverket.
Abonnent
Lokalt

Lyckliga gatan

Havneyoga, et nedlagt meieri og en tapt lommebok har snudd opp-ned på livet til skistjernen Wille Lindberg og kjæresten My Ernevi.
Abonnent
Lokalt

11 mann og en ball

Hvorfor blir det ikke tatt lagbilder lenger? Slik som før i tiden. Da ble det nemlig tatt skikkelige lagbilder.
Abonnent
Lokalt

Rekordtrafikk over Hardangerbrua

Aldri tidligere har trafikken over Hardangerbrua vært større enn denne sommeren. Det som gleder brostyret mest er at det er gruppene turist- og tungtrafikk som har størst økning.
Abonnent
Lokalt

- Jeg er kledd som Rem, en figur fra en japansk tegneserie. Dette er en populær aktivitet som kalles cosplay.

– Jeg vokste opp i Oslo. Nå har jeg flyttet til Bergen for å studere medisin. Bergen har en mini-Oslo-størrelse jeg liker. I dag er jeg i byen og tar bilder med min venn, som er fotograf. Jeg er kledd som Rem, en figur fra en japansk tegneserie. Dette er en populær aktivitet som kalles cosplay, en sammentrekning av de engelske ordene «costume» og «play». Det innebærer å kle seg i kostymer og utstyr for å etterlikne fiktive rollefigurer fra tegneserier, filmer eller videospill. Cosplay er for meg en måte å uttrykke meg kreativt. Det er et fint avbrekk fra det daglige.
Abonnent
Lokalt

Kvinne tiltalt for hatvold mot kvinner

En norsk kvinne skal ha kalt de to somaliske kvinnene for «dyr». Hun skal også ha slått den ene med knyttneve i ansiktet.
Abonnent
Lokalt

Solfrid skal berge fremtidens budsjetter

Solfrid Hernes hjelper dropouts fra videregående med å komme seg i arbeid. Det er slike som henne som skal berge statsbudsjettene i årene fremover.
Abonnent
Lokalt

Ble lovet ridebane og tursti, kan ende opp med avfallsanlegg

Statens vegvesen underskrev en kontrakt hvor de lovet gjøre steindeponiet i Hordnesskogen om til landbruksjord, friluftsterreng og ridebane. Inn fra siden kom kommunen og foreslo å gjøre det om til industriområde.
Abonnent
Lokalt

Nå starter de opp igjen sprengingen her

Forrige gang ble Fløenstien rasert, og skjelvet registrert på jordskjelvmålere over store deler av Vestlandet.
Abonnent
Lokalt

Slik holder du deg ung i toppen

– Engasjer deg i noe du tror du vi like. Da holder du deg ung i hodet, sier Gunvor Lotsberg. Hun er leder i Eidsvåg helselag som fyller 70 år i morgen.
Abonnent