Lokalt

Slik blir den nye gondolbanen på Voss

Nå er det klart. Voss får ny gondolbane. – En viktig dag for Voss, sier ordfører Hans-Erik Ringkjøb.
Abonnent
Lokalt

Før årets russetid gjør politiet noe helt spesielt

Alle russebusser i Bergen får sin helt egen kontakt i politiet. – I år blir det tett oppfølging, sier overbetjent Endre Gorm Laukeland i Åsane.
Abonnent
Lokalt

Bergensskolene må ansette nærmere 150 nye lærere

– Jo lenger regjeringen venter med å komme med endelige avklaringer om innretning og finansiering, jo vanskeligere blir det for skolene å oppfylle kravene, sier skolebyråd Pål-Hafstad Thorsen.
Abonnent
Lokalt

Skrudde tiden 100 år tilbake på Fløyen

Søndag var Fløyen som en scene hentet ut av periodedramaet «Downton Abbey» da hundreårsjubilanten Fløibanen inviterte til familiedag.
Abonnent
Lokalt

Her går det galt med fallskjermen mens Andreas suser mot bakken i Fana

Han kikker opp og ser at fallskjermsnorene har tvinnet seg sammen. Så kikker han ned, for å se hvor langt ned det er til bakken. På cirka 1100 meters høyde bestemmer Andreas Løtuft (24) seg.
Abonnent
Lokalt

Svindel og søksmål: historien om Rolf Jacobsens elleville liv

Rolf «Appelsinen» Jacobsen har levd et liv med torpedoer og trusler, ferskenfarm og fiaskoer, svindel og søksmål. Nå mener politiet han har funnet et nytt marked: å gjøre vanlige folks leiligheter om til bordeller.
Abonnent
Lokalt

Erling Kongsvik (88), Kåre Pedersen (94) og Arvid Seim (88)

– Denne benken på Galleriet er vår faste plass. Erling, Kåre og jeg måtte kjempe for den i flere år, skal jeg si deg, med møter på sjefsnivå her på huset, før vi fikk det som vi ville. De fleste sentrene har laget benker for folk som trenger å slappe av litt før handlingen, men der var Galleriet temmelig trege. Når det først ordnet seg, ble det helt ålreit. Det hender at benken er opptatt når vi kommer, men folk forstår at det er vi som skal sitte her, når de ser oss komme med spaserstokk og det hele. Det blir mye de samme historiene om igjen og om igjen. Det gjør ingenting, for flere av dem er gode. Partipolitikken holder vi oss unna, fordi noen av karene som går her har litt lett for å fyre seg opp i en del spørsmål. Vi tre holder godt sammen og er enige om å se lyst på tingene.
Abonnent
Lokalt

– Her er det stor fare for drukning

Politiet rykka ut etter meldingar om ein person som gjekk på isen på Skranevatnet på Sandsli.
Abonnent
Lokalt

Tok krafttak for å bli miljøvinner

Løvaas Maskin hadde 400 kjemikalieprodukter rundt om i bedriften. Nå er antallet redusert til 80 på ett lager.
Abonnent
Lokalt

Politimann med nytt varsel mot bergenspolitiet

Nok en gang har en politimann varslet om kritikkverdige forhold i Vest politidistrikt. Politimannen retter kritikk mot manglende innsats i saker som angår menneskehandel.
Abonnent
Lokalt

Høy luftforurensing i Bergen

Samtidig skaper værfenomen høyere temperaturer på fjellet enn på bakkenivå.
Abonnent
Lokalt

Vil innføre nynorskkvote på all informasjon frå kommunen

– Vestlandet er nynorskens hage, og Bergen må gjødsle han, seier byrådsleiar Harald Schjelderup. Han vil innføre nynorskkvote på all informasjon frå kommunen.
Abonnent
Lokalt

Vil forhandle om ny tunnel i Sandviken

Pengemangel brukes som argument mot forlengelsen av Fløyfjellstunnelen. Nå vil Statens vegvesen forhandle med kommunen og fylkeskommunen for å få gjennomført prosjektet.
Abonnent