Lokalt

Arne Bøyum er død

Han var en av Norges mest berømte medisinske forskere.
Abonnent
Lokalt

Tapte Frp-nominasjon: – Jeg er nok litt for homo for enkelte

Med én fattig stemme tapte Christian Haugen kampen om å stå på Bergen Frps valgliste. - Jeg fikk en del kommentarer på nominasjonsmøtet som ikke var så hyggelige, sier Haugen.
Abonnent
Lokalt

Politianmelder kirkefond for miljøkriminalitet på Fanafjellet

Asfaltmasser, plast og bygningsmaterialer kan være brukt til å lage skogsveier på Fanafjellet. Nå blir entreprenør og grunneiere anmeldt. Største grunneier er det statlige fondet som forvalter tidligere kirkeeiendommer.
Abonnent
Lokalt

Tor Woldseth slo tilbake

Frps gruppeleder i Bergen bystyre, Tor Woldseth (66), slo hardt tilbake, og gjenvant topplasseringen på partiets bystyreliste.
Abonnent
Lokalt

Jan Erik Solheimsnes (64)

– Da jeg var i militæret i Bodø i 1974, ble jeg forelsket i denne bilen. Det er en Volvo PV, 1963-modell. Min kone Britt Irene og jeg var på mange fantastisk fine bilturer i ungdommen, men i 1981 var bilen så rusten at vi måtte sette den i garasjen permanent. For ti år siden var jeg inne på tanken om å skrote hele bilen, men minnene om alle turene og gleden vi har hatt sammen, gjorde at jeg bestemte meg for å la all fornuft fare og satse på full overhaling. Siden har jeg skrudd og banket i utallige timer. Når jeg blir ferdig, kommer den til å bli i perfekt stand på alle måter. Britt Irene og jeg gleder oss til å få bilen på veien igjen, slik at vi kanskje kan gjenta noen av turene fra unge år.
Abonnent
Lokalt

Unike fotografier fra Hardanger

Haugesunderen Severin Malmin (1867–1947) kjøpte seg tidlig et kamera bare til privat bruk. Dette brukte han flittig på turer til ulike steder i Hordaland.
Abonnent
Lokalt

Ligger an til heftig kamp om topplassene i Bergen Frp

Nominasjonskomiteen har valgt å vrake Tor Woldseth fra førsteplassen, fordi partiets oppslutning har dalt. Den alternative kandidaten faller imidlertid ikke i smak hos alle.
Abonnent
Lokalt

– Nå er det håp for byseglet

Bergens eldste bysegl kan være ett skritt nærmere hjembyen. Kulturministeren ber Arkivverket gå i dialog med danskene om å låne eller overføre middelalderdokumenter.
Abonnent
Lokalt

Kran løsnet fra bil på Stord

Den mannlige føreren i midten av 60-årene satt på kranbilen da kranen veltet.
Abonnent
Lokalt

Endrer byrådets planer

Byrådet beordres til å starte forhandlinger med eierne om kjøp av den gamle Sølvvarefabrikken.
Abonnent
Lokalt

Båt på grunn i Samnanger

En båt har gått på et skjær ved Gaupholm i Samnanger, melder politiet.
Abonnent
Lokalt

– Byrådet har det overordnede ansvaret

Opposisjonen mener byrådet må ta sin del av ansvaret for at det gikk galt med demningen i Munkebotsvatnet. Høyre ønsker høring om saken.
Abonnent
Lokalt

Her er de nye planene for Sandviken

Obos har lagt frem sine tanker om hvordan Neumann-tomten i Sandviken kan utvikles. Her er skissene utarbeidet av to ulike arkitektfirma.
Abonnent
Lokalt

Her hopper de i fjorden mens det sludder

En ny, flytende sauna på Marineholmen ble onsdag feiret av badende med hakkende tenner og slaps i håret.
Abonnent
Lokalt

Fregatten blir ikke hevet før etter jul

Forsvarsmateriell og Sjøforsvaret er bekymret for at KNM «Helge Ingstad» kan skli videre ut på dypere vann.
Abonnent
Lokalt

– Dette vil bli husket

Fylkespolitikere i Hordaland varsler hevn etter at fylkestinget i Sogn og Fjordane i dag bestemte seg for å overføre aksjene i Sogn og Fjordane Energi (SFE) til kommunene.
Abonnent
Lokalt

Kjemper om klosterruinene

Internasjonale selskaper som McDonald's og Starbucks snuser på lokalene til den gamle Sølvvarefabrikken. Minneforening vil rive bygningen for å få frem ruinene etter Bergens eldste bygninger.
Abonnent
Lokalt

– Å få jobb er det beste som har skjedd meg

«Helt Med» har mål om å skaffe 1000 arbeidsplasser for utviklingshemmede på ti år. – Å få jobb er det beste som har skjedd meg, sier Ida Marie Færestrand.
Abonnent