Lokalt

Etterlyser svar om brannsjefansettelsen

Høyre ber byrådsleder Harald Schjelderup (Ap) redegjøre for hva som skjedde i forbindelse med brannsjefansettelsen i Bergen.
Abonnent
Lokalt

Jegarar skuldar Mattilsynet for å setja villreinstamma i fare

Mattilsynet har signalisert eit krav om at dei treng skrante-prøvar av 1800 vaksne villreinbukkar frå Hardangervidda i 2019. – Uforsvarleg, meiner ei rad jegerar og einskildpersonar på alle sider av Vidda.
Abonnent
Lokalt

Demonstrerte for kunstnerisk ytringsfrihet

– Vi må kunne forsøke å nå frem til hverandre med kunstneriske uttrykk uten å frykte for finansiering, bli mistenkeliggjort eller bli mål for hets eller trusler, sa Lisa Nøttseter i en appell lørdag.
Abonnent
Lokalt

– Har aldri opplevd så sterk vind

Både bussar og eit vogntog på 37 tonn vart blåst av vegen på Strynefjellet laurdag morgon.
Abonnent
Lokalt

Politirazzia mot pokerlag: - Vi fikk sjokk

Mens pokerlaget spilte turnering i en hytte på Austevoll, kom politiet mannsterk på døren. - Vi fikk sjokk, sier hytteeieren.
Abonnent
Lokalt

Sp-topp åpner for Høyre-samarbeid

Sp kan få ordførere i de fleste av de nye fylkene, spår BT-ekspert. Jon Askeland er ikke fremmed for å samarbeide med høyresiden for å få toppjobben i Vestland.
Abonnent
Lokalt

Flesland kan bli nasjonal pilot for testing av elfly

Allerede i 2025 kan de første elektriske flyene være i drift i Norge. Nå blir det jobbet politisk for at Bergen lufthavn Flesland skal bli pilot for testing og utvikling av elfly.
Abonnent
Lokalt

Politiet krasjet to ganger på vei til ulykker

En politimann er sendt til Haukeland etter at han veltet på motorsykkel i Lyderhornstunnelen. Da kollegaene skulle hjelpe ham, krasjet de også.
Abonnent
Lokalt

– Kampen for klimaet er verdt et par timers fravær

Vilja Helle Bøyum (18) har fått høre at hun er naiv og bedriver skremselspropaganda. Det skremmer henne ikke fra å organisere flere klimastreiker.
Abonnent
Lokalt

– Et speil av Vestlandets historie

– Arkivet vårt speiler byenes og regionens historie gjennom 150 år, sier sjefredaktør Øyulf Hjertenes i Bergens Tidende.
Abonnent
Lokalt

Byrådspartiene har mistet nesten annenhver velger

Byrådspartiene lar seg ikke skremme av elendige meningsmålinger. – Vi kan fortsette i mindretall og søke flertall fra sak til sak, sier Erlend Horn (V).
Abonnent
Lokalt

Et nytt toalett fra Nordfjord kan spare kommuner for millioner

Et nyutviklet toalett kan gi eldre et mer verdig baderomsbesøk. Samtidig kan det på sikt spare det offentlige for millioner i byggekostnader fordi bad kan gjøres mindre.
Abonnent
Lokalt

Stillehavsøstersen kjem

Fleire badeplassar på Austlandet er blitt øydelagt av stillehavsøsters. No er Vestlandet truga. Det kan vera lurt å sjekka stranda før du trakkar uti.
Abonnent