Lokalt

Vaskeriet tar pulsen på sykehuset

56 tonn skittentøy hver eneste uke. Medarbeidere fra 16 ulike land. Vaskeriet på Haukeland speiler både sykehuset og verden.
Abonnent
Lokalt

Utsetter deler av bossnettet

Rundt nyttår skulle opprinnelig nye deler av Bergen sentrum få koble seg på bossuget. Nå utsettes dette i opp til to år.
Abonnent
Lokalt

Slik vil Sogn og Fjordane beskytte pengebingen sin

De foreslåtte reglene for «pengebingen» som Sogn og Fjordane vil holde unna Vestland fylke skaper reaksjoner blant hordalandspolitikere.
Abonnent
Lokalt

De blåste Bergen en lang marsj!

Parademarsjer, festmarsjer og honnørmarsjer. De spilte det meste, byens skolemusikanter, både «Gammel jegermarsj» og «Bojarenes inntogsmarsj».
Abonnent
Lokalt

Josefine i røyken

– Mer røyk, mer røyk, roper glade barn og spretter rundt i det røyklagte barnerommet.
Abonnent
Lokalt

Britt er innestengt i omsorgsbolig

Kommunen stengte inngangen for de gamle, for å beskytte ansatte i første etasje. Resultat: Flere eldre kommer seg ikke ut.
Abonnent
Lokalt

Odd Larvik Clausen (52)

– Da jeg var guttunge, sa jeg til kompisene mine at jeg aldri kommer til å gifte meg. Det har jeg klart å holde til nå. Jeg har hatt kjærester noen ganger, men skuffelsen har vært større enn gleden. Det ser så rosenrødt i begynnelsen. Når tiden går, tar de kvelertak på deg og vil bestemme alt. Jeg vil styre mitt eget liv og være selvstendig. Men dukker den rette opp, kan det selvfølgelig skje. Jeg er ikke aktiv på nett eller noe sånt, så skal det skje, må hun komme min vei. Det er godt mulig at kjæresteri ikke er min greie, rett og slett. Jeg tenker at hund og båt kanskje er nok i mitt liv.
Abonnent
Lokalt

Lynet slo ut strømmen i tolv hus i Indre Arna

– Vi rykket ut til et hus hvor det hadde eksplodert i veggen. Det viser seg at lynnedslaget har slått ut strømmen i hele nabolaget, sier innsatsleder Helge Pehrsson.
Abonnent
Lokalt

Overstyrer Fylkesmannen – sier ja til Biltema på Stord

Kommunalminister Monica Mæland gir dispensasjon for å etablere Biltema-butikk på Heiane på Stord. Dermed har Fylkesmannen i Hordaland gått på et nederlag.
Abonnent
Lokalt

Varsler ny bompengeaksjon på onsdag

– Vi skal lage kork, sier Trym Aafløy, leder for «Folkeaksjonen nei til mer bompenger».
Abonnent
Lokalt

– Den eneste løsningen er tunnel. Strekningen er livsfarlig.

Etter at en stein styrtet ned fra fjellsiden og knuste frontruten til bussjåfør og varaordfører Gunnar Osland i Askvoll, forsøker han å unngå å bruke denne korteste veien mellom Askvoll og Førde.
Abonnent
Lokalt

Skal sikre landstrøm i Bergen

Bergen kommune går sammen med BKK og Bergen havn for å elektrifisere havnen. Målet er at alle skip skal få landstrøm innen 2020.
Abonnent
Lokalt

Derfor vil de ikke fjerne eiendomsskatten

Til tross for pluss i kommuneøkonomien vil ikke byrådspartiene fjerne eiendomsskatten. – De øker skattebyrden på bergenserne, sier Høyre.
Abonnent
Lokalt

Hordaland er landets beste på innovasjon

I år får næringsutviklere i Hordaland dobbelt så mye i tilskudd som aktører i resten av landet. En ny type «hus» for rensefisk kan bli et av resultatene.
Abonnent
Lokalt

Intern Høyre-strid om Sotraskole

Mens varaordfører Tom Georg Indrevik (H) fronter én skoletomt på Sotra, støtter flere i partiet en annen. – Flertallet i gruppen er uenige med ham, sier gruppeleder Ernst Einarsen.
Abonnent
Lokalt

Her får Bergljot (90) se sitt nye hjem

På Slettebakken menighets eldresenter gjør de seg klare til å flytte tilbake til et topp moderne sykehjem. Men køen av dem som venter på en sykehjemsplass er fortsatt lang.
Abonnent
Lokalt

Færre fikk barnehageplass i bydelen sin

Målet var full bydelsvis barnehagedekning i 2018. I stedet er det blitt enda flere barn som ikke får plass i nærheten av der de bor.
Abonnent
Lokalt

– Hele samfunnet er nede

Seks skoler og barnehager på Osterøy er stengt på grunn av strømbrudd.
Abonnent
Lokalt

Krisesenter-ansatte får trolig beholde jobbene

Byråden legger til grunn at de ansatte blir med videre når kommunen tar over driften, men omfanget spikres ikke før nærmere nyttår.
Abonnent
Lokalt

Vindkast på 169 kilometer i timen

På Kråkenes fyr var de sterkeste vindkastene oppe i 169 kilometer i timen i natt. Fredag ettermiddag kommer neste uvær.
Abonnent