— Statoil står overfor en de største endringsprosessene noensinne. En ny konsernsjef må ha appetitt til å gå løs på produktivitet, gjøre ting på en annen måte, tenke nytt på forholdet til forsyningskjeden, og å mobilisere organisasjonen for å møte endringene, sier styreleder Svein Rennemo.

— Konsernsjefen må styrke industriens, selskapets og norsk sokkels konkurransekraft. Bidra til å redusere kostnadsnivået og sørge for en god avkasting. Dette er et arbeid som er i gang, og vil fortsette med uforminsket stryke, sier Rennemo.

Kostnadene må ned

Eldar Sætre er konstituert som konsernsjef. Han garanterer at den nye ledelsen ikke er åpne for å revurdere den dramatiske omstillingsprosessen selskapet har startet på, og som innebærer at tusenvis av Statoil-ansatte kan miste jobben.

— Statoil har en kostnadsutfordring. Her blir det ingen pause i omstillingen eller rom for omkamper, sier Sætre. Han understreker at Helge Lund har hatt full støtte i både Statoil-ledelsen og styret i den prosessen som er igangsatt.

Krever ikke norsk pass

Eldar Sætre har gitt beskjed om at han ikke er kandidat, og ser på det som en av sine mest sentrale oppgaver å legge forholdene til rette for en ny sjef. Et utvalg, under ledelse av styreleder Svein Rennemo, vil jakte på en ny konsernsjef i Statoil. Han holder alle muligheter åpne.

— En konsernsjef må kunne orientere seg i det norske samfunnet, inkludert hos vår største eier. Men det betyr ikke nødvendigvis at konsernsjefen må ha norsk pass. Vi vil lete både eksternt og internt, sier Rennemo som sier han vil bruke den tiden han trenger for å finne den beste kandidaten. Han åpner også for å «sprenge» rammene for hva norske ledere har i lønn, om valget faller på en internasjonal kandidat.

Lund gruet seg

Helge Lund har gruet seg til denne dagen, avslørte han på en pressekonferanse i Statoils lokaler på Fornebu utenfor Oslo onsdag formiddag. Han mener likevel at tiden nå var inne, både for selskapet og ham personlig etter ti år som konsernsjef.

— Det er litt rart å stå her for siste gang. Mange tanker og følelser dukker opp. Jeg gleder meg til å ta fatt på en ny jobb, men gruer meg til denne dagen. Jeg er takknemlig for å ha være en del av Statoil i ti år. Å lede Statoil er et privilegium. Det som begynte som en jobb, er blitt noe mer, sa Lund.

Internasjonalisert

Han er særlig fornøyd med den posisjonen Statoil har i dag:

— I begynnelsen av forrige tiår, snakket mange om solnedgangen for norsk sokkel. I dag har vi en annen industriell horisont, sier han og viser blant annet til kjempefeltet Johan Sverdrup som vil forsyne det norske samfunnet med arbeidsplasser i mange tiår.

— I tillegg vil jeg fremheve at Statoil for ti år siden i hovedsak var et norsk selskap. I dag er vi et internasjonalt selskap med rundt 30 prosent av virksomheten i utlandet, og med ansatte fra hele verden. Endelig har vi en helt annen ressurssituasjon i dag enn for ti år siden. Leteorganisasjonen har gjort et kjempejobb, og vi kan i dag velge og vrake i prosjekter, sier Helge Lund.

Mindre søkelys

Lund avslår å kommentere sine lønnsforhold hos den nye arbeidsgiveren, britiske BG Group, men sier at han gleder seg til å teste ut sitt lederskap i en internasjonal bedrift utenfor Norge.

— Og kanskje blir det litt mindre oppmerksomhet rundt det jeg gjør. Som konsernsjef i Statoil, har nesten alle en mening om jobben du gjør. Det er inspirerende og skjerpende, men er til tider veldig krevende, sier han.