I år er det rundt 890.000 skatteytere som har bedt om å få selvangivelsen elektronisk.

De mest nysgjerrige kunne allerede i natt sjekke om de får igjen eller får baksmell på skatten.

— Kø på nettsiden

Men i morgentimene fikk flere brukere feilmeldinger da de forsøkte å logge seg inn på nettsiden altinn.no, for å se på selvangivelsen. Det samme har skjedd flere ganger de siste årene.

— Status nå erat innloggingen er ustabil, men siden er ikke nede. Det er så mange som forsøker å logge inn, at siden klarer ikke å ta unna det store volumet. Det er rett og slett kø, så om du fortsetter å prøve vil du komme inn før eller siden, sier kommunikasjonsrådgiver Harald Nyquist i Direktoratet for forvaltning og IKT.

De som får selvangivelsen elektronisk har bedt om det selv, og i år er det 360.000 flere som har bedt om nettopp det enn året før, skriver Aftenposten.

Elektronisk blir standard

De som fortsatt sverger til papirutgaven, og det er fortsatt de aller fleste, må vente til 1. april. I år er det siste gang selvangivelsen kommer i posten hvis du ikke har bedt om noe annet. Fra neste år blir nemlig elektronisk utsendelse standard, og du må reservere deg mot å få elektronisk selvangivelse hvis du ønsker papirversjonen.

— Neste år legger vi opp til at flertallet av befolkningen kun får den elektroniske utgaven av selvangivelsen. Den har eksistert i over 10 år, og nå er det naturlig å trappe ned papirutgaven, sier skattedirektør Hans Christian Holte.