Fem syklister var innblandet i ulykken, som skjedde ved krysset mellom E16 og fylkesvei 176 vest for Gardermoen. Bilføreren som kjørte på syklistene, stakk fra stedet, men politiet har nå kontroll på både bil og fører.

— Han ble stoppet like i nærheten, sier operasjonsleder Torleif Skovereng i Romerike politidistrikt til NTB.

Bjørn Hoff, lensmann i Nannestad og Gjerdrum, sier til TV 2 at mannen er siktet for uaktsomt drap og uaktsom kjøring. Ifølge lensmannen viste utåndingsprøve relativt høy promille.

Fløyet til sykehus

Syklisten som omkom, er en mann i begynnelsen av 20-årene fra Oslo-området, melder Dagbladet.

— Han er tilknyttet en studentgruppe for idrett på Østlandet, sier Hoff til avisa.

Syklisten som ble skadd i påkjørselen, en 25 år gammel mann, ble fløyet til Ullevål sykehus. Skadene ble først beskrevet som alvorlige, men sykehuset kunne senere lørdag opplyse at han kun var lettere skadd.

De tre andre syklistene er uskadd.

Nødsentralen fikk melding om ulykken klokka 15.14. To helikoptre og flere ambulanser rykket ut.

— Alle ressurser ble sendt til stedet og var der relativt raskt, sier vaktleder Per-Åge Mortensen ved Romerike 110-sentral til NTB.

Ikke avhørt

Bilføreren som er pågrepet, er en mann i 40-årene fra Nannestad, melder VG. Politiet forteller til Dagbladet at bilføreren hadde stanset av seg selv, og at vitner hadde sett ham og fulgt etter.

Bilførerens forsvarer Andreas Ihlebæk sier til Dagbladet at det ikke er aktuelt med avhør av mannen lørdag. Han vil ikke kommentere hvordan bilføreren stiller seg til siktelsen.

Flere vitner

Politiet har også flere vitner som har sett selve ulykken. Flere av disse er avhørt på stedet, skriver Romerikes Blad. Ifølge politiet er det for tidlig å si noe om hendelsesforløpet og årsaken til ulykken.

Ronny Warming var blant de første som kom til stedet, før politi og ambulanse rakk fram.

— Det så ikke pent ut. Syklistene fortalte at hadde kommet fra Oslo, og at bilen hadde kommet i deres felt og kjørt på dem, sier Warming til VG.