Politiet fikk like før klokken 22 melding om at to personer var funnet livløse i en badestamp på et hyttefelt i Slevik ved Fredrikstad i Østfold.

Både ambulansepersonell og politi rykket ut. Også et Sea King-helikopter ble sendt til stedet. Ved 22.30-tiden ble samboerparet fra Oslo-området bekreftet omkommet.

Ifølge operasjonsleder Jo Vole i Østfold politidistrikt ble paret funnet av broren til en av de omkomne, mens den andre beskrives som en venn av paret, skriver VG.

Samlet på hytte

— De fikk dratt dem ut av stampen og forsøkte umiddelbart med gjenoppliving. Noe de fortsatte med helt til ambulansepersonell kom til stedet og tok over. Men livene sto ikke til å redde, og de ble erklært døde, opplyser innsatsleder Arne Knoff han til Fredriksstad Blad.

— Her har det vært mye rus inne i bildet, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Paul Horne til avisen.

De to som fant de omkomne, ble natt til søndag tatt med inn til Fredrikstad politistasjon.

— Jeg kjenner ikke til hva den ene har forklart, men det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe straffbart. Det ser ut som en tragisk drukningsulykke, sier Vole til VG.

Søndag skal politiet rutinemessig avhøre flere hyttenaboer som var i nærheten da paret druknet.

Undersøke

Området rundt hytten var natt til søndag sperret av. Søndag vil politiet ha lokale etterforskere og teknikere på stedet.

— Det ventes først at dødsårsaken er klar når vi får obduksjonsrapporten over helga, sier Vole.

Politiet har tidligere opplyst at de søkte med politihund rundt hytta for å se om det gikk spor ut av området, uten at det ble funnet noe.