Bøe skal ha solgt Nato-dokumenter til KGB i perioden 1960 til 1963 ifølge hittil ukjente dokumenter fra tidligere KGB-arkivar Vasili Mitrokhin, skriverDagbladet.

Ministeren skal ha fått til sammen 110.000 kroner over treårsperioden (1,2 millioner i 2013-kroner, red.anm.)

Bøe, som var statsråd i Einar Gerhardsens regjering, var på 60-tallet mistenkt for å være KGB-agent. Det ble aldri tatt ut tiltale, og hans niese og barnebarn sier til avisen at de ikke tror at påstandene er sanne.

— Jeg tenker at dette trenger ikke være sant, sier Kari Bøe, Gunnar Bøes niese som selv er historiker. Hun har fått se den nye dokumentasjonen, men peker på at kilden kan ha en rekke svakheter.

Arkivet som dokumentene er hentet fra, ligger i Churchill College i Cambridge i England og ble åpnet i juli i år. Det består av håndskrevne russiske notater fra tidligere KGB-arkivar og senere avhopper, Vasili Mitrokhin.

Gunnar Bøe var født i Bergen i 1917, og hadde på 30-tallet en rekke verv lokalt i Arbeiderpartiet. I 1936 begynte han på sosialøkonomi-studier i Oslo. Etter krigen ble han Einar Gerhardsens personlige sekretær. Etter at han hadde sluttet i politikken var han blant annet rektor ved NTH i Trondheim fra 1969-72. Bøe døde i 1989.