Partene i oljestreiken kalt inn til Riksmekleren

Riksmekleren har innkalt partene i streiken på sokkelen til et møte onsdag klokka 15. Streiken har vart siden 24. juni.

Publisert Publisert

STREIKER: Sverre Simen Hov i fagforbundet Lederne (til v.) sammen med Per Helge Ødegård og Terje Herland fra Lederne samt Geir Nilsen fra Industri Energi. De delte ut streikeinformasjon på Flesland mandag. Foto: TOR HØVIK

  • NTB
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Streiken har vart siden 24. juni og omfatter drøyt 700 medlemmer i Industri Energi, SAFE og Lederne. Den lammer for tiden 15 prosent av norsk olje— og gassproduksjon fordi Statoil svarte på streikeuttaket med å stenge produksjonen på en rekke andre installasjoner som følge av streiken.

— Det viktigste for oss er å se om arbeidsgiverne er villige til å finne en løsning på pensjonsspørsmålet, sier forbundslederne Leif Sande i Industri Energi og Hilde-Marit Rysst i SAFE i en felles uttalelse.

Les også

Utvider ikke oljestreiken

Les også

- Blir behandla som Nordsjødykkarane

Les også

Nervekrig om lønnsnemnd

Etter et møte tirsdag denne uken uttalte forbundene at streiken rammer tilstrekkelig og at de derfor ikke trapper den opp.

— Det er stor oppslutning om streiken i våre rekker, og folk ber om å bli tatt ut i streik for å få våre krav innfridd, het det i en felles uttalelse fra forbundslederne Hilde-Marit Rysst (SAFE), Leif Sande (Industri Energi) og Jan Olav Brekke (Lederne) tirsdag.

Begge sider i konflikten har stått hardt på sitt i striden, særlig i punktet som omhandler tilleggspensjon. Oljeindustriens landsforening (OLF) mener at kravet ikke hører hjemme i en tariffavtale, mens fagforeningene føler at Statoil har tatt fra dem en eksisterende tilleggspensjon fra 62 år.

Publisert