Politiet har ennå ikke avgjort om mannen i begynnelsen av 40-åra skal fremstilles for varetektsfengsling.

— Vi tar sikte på å gjøre det enten mandag eller tirsdag, med mindre det kommer nye opplysninger i saken som gjør at mistanken svekkes, sier politiadvokat Eli Aasland i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger i saken og vil ikke utdype bakgrunnen for siktelsen. Mannen erkjenner ikke straffskyld, ifølge hans forsvarer.

— Han tar fullstendig avstand fra siktelsen, sier advokat Kolbjørn Lium til NTB.

Røykdykkere

Mannen ble pågrepet rundt midnatt natt til søndag og ble avhørt i rundt to timer søndag ettermiddag. Samtidig fortsatte etterforskningen, og kriminalteknikere gjorde søndag tekniske undersøkelser på branntomta.

Politiet ble varslet om brannen i tomannsboligen på Orkanger klokken 7.06 lørdag morgen. Det var åpne flammer og røykutvikling da ambulansepersonell kom til stedet. En halvtime senere kunne røykdykkere gå inn i boligen. Der fant de en 46 år gammel kvinne som var omkommet.

Kriseteam

Samboeren og de to barna på fem og åtte år hadde klart å komme seg ut av den brennende boligen. De ble tatt hånd om av Orkdal kommunes kriseteam, før saken tok en ny vending natt til søndag da faren ble pågrepet av politiet.

— Det ble iverksatt etterforskning både i form av tekniske undersøkelser og avhør. Utpå kvelden fant vi grunn til å gå til pågripelse av samboeren. Vi kan ikke gå ut med detaljer, men vi har gjort funn som gjør at vi mener det er grunnlag for å sikte ham, sier politiadvokat Aasland.

- Ulovlig opphold

Ifølge avisa Sør-Trøndelag kommer den siktede mannen opprinnelig fra Marokko. Han kom til Norge i 2000 og skal siden ha oppholdt seg ulovlig i landet. Han søkte om asyl, men oppga feil nasjonalitet og fikk endelig avslag i 2004, skriver avisa. Den nå avdøde kvinnen møtte han i 2001, og lokalpolitikerne i Orkdal engasjerte seg etter hvert i kampen for at barna deres skulle få vokse opp sammen med både mor og far. Mannen skal i en periode ha vært i kirkeasyl på Orkanger.

I 2009 ble han utvist for fem år, og året etter ba et enstemmig Orkdal kommunestyre Utlendingsnemnda om å gi mannen oppholdstillatelse i Norge, ifølge avisa Sør-Trøndelag. (©NTB)