Sykehuset i Lærdal er nemlig foreslått nedlagt en rekke ganger de siste ti årene og har vært gjennom både nedbemanning og reduksjoner ved en rekke anledninger, skriver Klassekampen. Det er to timer til nærmeste sykehus.

— Argumentet om at lokalsykehus ikke er i stand til å ta seg av store akutte og alvorlige hendelser er nok en gang motbevist. Hvor mange ganger skal det være nødvendig å dokumentere dette?, spør Bente Øien Hauge, leder for lokalsykehusaksjonen i Lærdal.

Hun får ikke lovnader om at sykehuset skal bestå av statsminister Erna Solberg (H), som mandag var på besøk i den brannrammede bygda.

— Det er klart vi skal ha lokalsykehus over hele landet. Her har sykehuset fungert både som skadestue og som samlingssted for lokalsamfunnet, var det eneste hun svarte da NRK konfronterte henne med nettopp lokalsykehusets framtid.

Forkjempere for å beholde lokalsykehusene får imidlertid støtte fra partiet Rødt.

— Det de fikk til på Lærdal, er ingenting annet enn en stor bragd. Dette viser at lokalsykehusene er helt avgjørende for den akuttmedisinske beredskapen i Norge, slår partileder Bjørnar Moxnes fast.