Arbeiderpartiet er varslet om en ny sak der Roger Ingebrigtsen skal ha utsatt en kvinne i partiet for utilbørlig sexpress.

Hendelsen skal ha skjedd noen år tilbake på en konferanse i regi av Troms Arbeiderparti, melder TV 2. Leder av Troms Arbeiderparti, Bjørn Inge Mo, bekrefter at han er kjent med episoden fra 2009.

— Som fylkespartileder i 2009 ble jeg kontaktet av en ung kvinne i partiet, som sa at hun hadde hatt en ubehagelig opplevelse med Roger Ingebrigtsen. Jeg spurte om det var av en slik karakter at det burde politianmeldes. Da fikk jeg en tilbakemelding fra henne om at var det ikke, og jeg så ingen grunn til å gå videre med saken, sier Mo.

Det skal dreie seg om en kvinne som på da var 27 år gammel.

Ber folk varsle

Partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen ble kjent med saken under en samtale med fylkeslederen i Troms Arbeiderparti mandag.

— Jeg kjenner bare dette som en episode som var behandlet og avsluttet i 2009. Er det noen som har følt seg forulempet eller utsatt for noe, er det viktig at man kommer fram med det. Jeg vil oppfordre folk til å varsle, slik at vi kan gripe fatt i en eventuell ukultur, sier Johansen til TV 2.

Roger Ingebrigtsens advokat, John Christian Elden, liker ikke de nye beskyldningene som rettes mot hans klient.

— Jeg håper de som har spredd dette ryktet, føler de har gjort en samfunnsnyttig innsats. Jeg hadde kontakt med min klient før TV 2-innslaget, og han avviser at noe skjedde mellom ham og kvinnen. Ingebrigtsen avviser hendelsen, sier Elden til NTB.

Skader politisk karriere

Til TV 2 forteller kvinnen selv at hun ikke varslet om saken i redsel for å ødelegge sin politiske karriere.

— Tidligere har jeg observert at når unge kvinner i partiet sier ifra om uønsket seksuell oppmerksomhet, er det en måte å ta livet av sin egen karriere på, sier hun.

Nominasjonskomiteen i Troms Arbeiderparti møttes igjen tirsdag kveld etter at både Roger Ingebrigtsen og en nå 25 år gammel kvinne som han hadde et seksuelt forhold til da hun var 17 år, trakk seg fra stortingslista tidligere denne uka.

Lederen av komiteen, Roald Linaker, foreslår å beholde stortingslisten slik den er og at Martin Henriksen beholder førsteplassen.

— Listen er vedtatt av komiteen etter et nitid arbeid. Jeg vil tirsdag kveld foreslå at vi beholder den slik den allerede er med Martin Henriksen på topp, om det blir sluttresultatet gjenstår å se. Ut fra mitt forslag blir tredje og fjerde plassen på lista liggende åpen for nye forslag fra lokallagene, sier Linaker.