Fra dette rommet planla han terroren

Fra dette rommet hos sin mor på Skøyen i Oslo planla Anders Behring Breivik 22. juli.

Publisert Publisert

ROMMET: Anders Behring Breivik bodde i Hoffsveien inntil mai i fjor, da han flyttet til Rena for å gjennomføre den siste planleggingen av terroraksjonen 22. mai.

  • Anders Mathias Johansen
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Bildene viser «gutterommet» til terrorsiktede Anders Behring Breivik (32) i Hoffsveien på Skøyen i Oslo. Der bodde han sammen med sin mor frem til mai i fjor. Bildene er tatt natt til 23. juli, kun timer etter terrorhandlingene i Oslo og på Utøya.

I dag ble det publisert flere bilder av 32-åringen, tatt rett etter at han ble pågrepet på øya 22. juli. Bildene er tatt i forbindelse med det første avhøret som ble foretatt kort tid etter massakren på Utøya, skriver Aftenposten.no.

Kjøpte våpen fra «gutterommet»

Selv om Anders Behring Breivik flyttet til Åsta gård på Rena to måneder før 22. juli, var han tilbake i leiligheten på Skøyen flere ganger i uken før terrorangrepene. Bombebilen hans sto parkert utenfor boligblokken i halvannet døgn før angrepene ble gjennomført.

Politiet la beslag på leiligheten til Breiviks mor på Skøyen i Oslo umiddelbart etter terrorangrepene. Allerede natt til 23. juli ble den første ransakingen av boligen foretatt.

Anders Behring Breivik har i flere perioder bodd hos sin mor, og deres forhold har blitt karakterisert som nært og godt. Moren var tidlig i saken inne til politiavhør. Hun har fortalt at han gikk til innkjøp av en hagle som sto inne på rommet hans, og at han også bestilte en rifle og en stor, svart pistol på nyåret 2011. ## Blytunge pakker i posten

Under en samtale med rettspsykiatriske sakkyndige har moren også forklart at hun reagerte på posten sønnen fikk sendt til leiligheten på Skøyen.

— Det kom blytunge svarte sekker. Han fylte kjellerboden med underlige ting også. Han ble sint og sur da jeg spurte hva han skulle med alt utstyret, har hun sagt.

Behring Breiviks har fortalt at hun merket endringer allerede i 2006, men at det ble langt verre det siste året.

— Jeg tenkte jo på om han begynte å bli helt gal. Det føltes utrygt. Som om jeg ikke kjente ham lenger, har hun sagt.

Publisert