I dag lanserer Apple Iphone 6

Full fart på ryktebørsen før kveldens lansering.

Publisert Publisert

Nær sagt som vanlig er det full fart på ryktebørsen i forkant av en Apple-lansering, og nettet nærmest renner over av påståtte bilder, videoer og designstudier av nye modeller.

Før dagens lansering som starter 19.00 norsk tid, mangler det ikke på de som mener å vite hva som kommer fra den hemmelighetsfulle produsenten i Cupertino i California. Og mange medier hopper på, til Apple-markedsførernes store smil om munnen.

At tiden er kommet for en Iphone 6 er det vel få om noen som er i tvil om. Men om Apple faktisk lanserer to modeller slike mange tror, gjenstår å se. De fleste tipsene går i retning av en 4.7 tommers variant pluss en modell med enda større skjerm.

Kan det være Apple har bestemt seg for å gå i strupen på Samsungs storvokste Galaxy Note 4? Det vi i så tilfelle kunne utløse noe av en «phablet-bølge». Mobiler som nærmer seg de minste nettbrettene i størrelse.

NFC og mobilbetaling

Og hva med NFC som åpner for enkel og trådløs overføring av data mellom to enheter, og som er å finne på de fleste Android-mobiler? Apple har så langt valgt å satse på Bluetooth low energy, men med Iphone 6 kan NFC bli en Apple-realitet.

Et argument som gjerne brukes for å sannsynliggjøre NFC-støtte, er muligheten det gir for mobilbetaling. Mange tror derfor at både NFC og en egen mobilbetalingsløsning står på kveldens lanseringsmeny.

Flere mener også at et større batteri ligger i kortene, for ikke å si i økt telefonstørrelse. Ikke bare krever større skjermer mere strøm, batterikapasiteten på dagens Iphone 5S er med sine 1560mAh eksempelvis under halvparten av hva Sony Xperia Z3 kan vise til.

Ripefritt safirglass er et annet rykte, skjønt her er ryktebørsen todelt. For dyrt, mener de som ikke har troen.

At maskinvaren gjennomgående blir kraftigere er en naturlig del av den teknologiske utviklingen. Hvor kraftig blir prosessoren, hva med kvaliteten på fingeravtrykksleseren, og har Apple gjort nevneverdige grep på kamerasiden? Kvelden vil vise.

Les også:

Her er Samsung og Sonys nye flaggskip

Smartklokke?

Fra Apples «iTime»-patentsøknad.

De siste ukene har også versert stadig flere rykter om at Apple vil dra sløret av sin lenge forventede smartklokke som trolig får navnet Iwatch eller Itime. Skjønt det er ikke første gang det har vært forventet en smartklokkelansering fra den kanten, og det er de som tror en smartklokke-lansering først vil komme senere i høst.Apple vil uansett få noe å bryne seg på. Både Samsung og Sony har høstet verdifull erfaring i smartklokkemarkedet, og nylig har vi sett spennende modeller fra både LG og Motorola.

Så spørs det da, om Apple makter å komme opp med noe nytt og revolusjonerende ala det de gjorde da Iphone ble lanserte i 2007 og mobilmarkedet ble endret over natten.

Mer om Ios 8 blir det helt sikkert i forbindelse med Iphone-lanseringen. En ny Ipad Air som det også spekuleres i, tror vi neppe vil dukke opp i kveld. Og hva blir kveldens store overraskelse, at Apple ikke leverer som forventet?

Følg på Twitter: Få mer stoff om teknologi fra @GeirAmundsen

Hva tror du vi får se av nyheter, og har Apple det som skal til for å matche konkurrentene?

LES OGSÅ:

Samsung og LG med nye smartklokker

Publisert