— Det er synd at hun velger å gi seg. Det må føre til at Ola Borten Moe også gir seg, sier stortingsrepresentanten til Nationen.

Lundteigen mener alle de tre i partiledelsen må stille sine plasser til disposisjon, men åpner for at nestleder Trygve Slagsvold Vedum kan bli med videre.

— Trygve står i en annen posisjon enn Ola. Det er det ulike verdisynet mellom Ola og Liv Signe som har skapt mye av sløvheten i Sps politiske standpunkter, som vi ikke kan ha med oss videre, sier Sp-veteranen.

Ikke kandidat

Ola Borten Moe sier til VG at han ikke er kandidat til å overta som partileder, men at han vil fortsette som nestleder. Borten Moe mener at Trygve Slagsvold Vedum bør overta som partileder.

Per Inge Bjerknes, sentralstyremedlem fraØstlandet, sier han håper innstendig på at Borten Moe nå trekker seg. — Nå har Liv Signe gitt oss en nødvendigavklaring, og ved at Borten Moe trekker seg, kan vi skifte fokus, sier han tilBT.

Roser Sp-lederen

Bjerknes vil ikke si noe om hvem han ser for segsom fremtidig leder av partiet. Han roser nå Navarsete for hvordan hun harledet partiet den siste tiden.

— Jeg er imponert over det hun har gjort. Deutfordringene vi har hatt i ledelsen, må hele ledelsen ta ansvar for. Nå måikke Navarsete nok en gang bli stående igjen alene og ta hele ansvaret, sierhan.

Han mener at det den siste tids uroligheterviser at det er ulike meninger om politikk i partiet.

— Fremover må vi kjempe for den grønnepolitikken, og mot sentralisering. Sp må vise den folkelige sjelen sin.