• Jeg forstår og har respekt for fylkeslagenes bekymring, men vi må vurdere svarene som ble gitt til Stortingets kontrollkomité før vi bestemmer oss for veien videre, sier Venstres Abid Q. Raja.

En rekke fylkeslag og fylkesledere i Venstre varslet i helgen at de ikke lenger har tillit til justisminister Anders Anundsen (Frp), og mener han må byttes ut.

— Vi overlater spørsmålet om mistillit til stortingsgruppa, men vi ønsker å gi et tydelig signal inn til våre stortingspolitikere i Venstre, så må de ta saken videre og signalene våre på alvor, uttalte blant andre Anja Berggård Endresen i Rogaland Venstre til NRK søndag.

Abid Q. Raja er Venstres representant i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget. Han sier han har stor respekt og forståelse for «den enorme misnøyen som er ute i Venstre over at samarbeidsavtalen ikke er fulgt opp om asylbarn».

— Nå skal vi vurdere svarene som ble gitt til Stortingets kontrollkomité før vi bestemmer oss for hvordan dette skal tas videre, sier Raja i en SMS til NTB.

Fra Venstre sentralt er beskjeden at prosessen i kontrollkomiteen må landes, før man vil gå inn i hva slags konsekvenser saken eventuelt vil få for samarbeidsavtalen med regjeringen.