Thomassens båre har landet

Flyet med Carsten Thomassens båre landet torsdag kveld på Gardermoen.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Etter over ett døgns forsinkelse grunnet kraftig snøvær i Kabul, landet flyet med Thomassens båre på den militære flyplassenpå Gardermoen litt før klokken 22.30 torsdag kveld. Flyet skulle egentlig landet klokken 21, men ankomsten ble utsatt.

Først ut av flyet kom Dagbladet-kollegene Tore Gjerstad og Jacques Hvistendahl, som tirsdag dro til Kabul for å ledsage Thomassen hjem til Norge.

Møtt av kolleger

Utenfor flyet ble de møtt av øvrige kolleger og Thomassens samboer og to barn. Sammen bar de Thomassens kiste inn i den militære flyplassens glasshangar, der det ble holdt en kort seremoni.

Etter ønske fra familien ble det ikke holdt noen taler under seremonien.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og utenriksråd Bjørn T. Grydeland var til stede under minneseremonien, sammen med Thomassens familie, hans nærmeste venner og de nærmeste kollegene i Dagbladet.

Minnestund i Kabul

Det ble torsdag formiddag avholdt en kort minnestund i Kabul for Thomassen, før flyet lettet på vei til Norge.

Carsten Thomassen var en av seks personer som ble drept under et selvmordsangrep på Hotel Serena i Kabul i Afghanistan mandag. Han var blant journalistene som fulgte utenriksminister Jonas Gahr Støres offisielle besøk i landet.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Uvisst når drept journalist kommer hjem

  2. Beklager feilinformasjon

LANDET I KVELD: Båren med Carsten Thomassen kom sent torsdag kveld til Gardermoen militære flyplass, der det ble holdt en enkel seremoni for Dagbladet-journalisten som ble drept i Kabul mandag. Foto: Sara Johannessen, Scanpix

DREPT: Carsten Thomassen ble drept i en terroraksjon mot Serena Hotel i Kabul 14. januar. ARKIVFOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD, SCANPIX