Siktet for uaktsomt drap<br/>etter påkjørsel på Karmøy

En mann i 40-årene er pågrepet og siktet for uaktsomt drap etter at en politipatrulje fant en død mann på en gangsti på Karmøy lørdag morgen.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

– Jeg kan ikke huske at noen er blitt påkjørt og drept av en bil på en gang— og sykkelsti noen gang, sier Karmøy-lensmann Reidar Gaupås etter at en mannlig bilist er siktet for uaktsomt drap på en fotgjenger i Kopervik.

Den mannlige bilisten i 40-årene er pågrepet og siktet for uaktsomt drap etter at en politipatrulje fant en død mann i 25-årsalderen på en gangsti på Karmøy lørdag morgen.

En annen mann i 20-årene, som skal ha vært passasjer i bilen som politiet mener kjørte på offeret, er pågrepet og siktet for å ha unnlatt å melde fra om en alvorlig ulykke.

Var gående

Gaupås regner med at offeret var gående da han ble påkjørt av bilen, og at han var på vei til hjemmet sitt som ligger i forlengelsen av gang- og sykkelstien utenfor Kopervik sentrum.

– Hva som skjedde, må etterforskningen av saken vise. Jeg vil ikke spekulere i handlingsforløpet eller i hva bilen hadde på gang- og sykkelstien å gjøre. Men det er ikke fysiske hindre på stien som gjør det umulig å kjøre bil der, sier Gaupås til NTB.

De to som befant seg i bilen, ble lørdag ettermiddag avhørt av politiet. Da foregikk det ennå tekniske undersøkelser på åstedet og på bilen til den siktede 40-åringen.

Kjørte med aviser

Haugesunds Avis melder at den siktede bileieren jobber som avisbud i området. Det skal være funnet aviser strødd utover ikke langt fra stedet der den døde mannen ble funnet, melder avisa.

Gaupås sier at disse opplysningene får stå for avisens egen regning og at han ikke vil kommentere dem.

Det var en politipatrulje som klokken 5.37 lørdag morgen fant en mann fra Karmøy død på en gangsti like utenfor Kopervik sentrum. Mannen ble observert i Kopervik sentrum tidligere natt til lørdag.

Etter intenst arbeid fra politiet ble begge de siktede pågrepet og siktet lørdag formiddag.

Både den drepte og de to siktede i saken er hjemmehørende i Kopervik-området.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Innrømmer påkjørsel

  2. Siktede løslatt etter påkjørsel

BT anbefaler

Omfattende koronatiltak i Bergen: – Nå må vi dessverre til pers igjen

Omfattende koronatiltak i Bergen: – Nå må vi dessverre til pers igjen, sa byrådsleder Roger Valhammer…

LES SAKEN