Minst to BMW-bander på ferde i Norge

Politiet har fått over 200 meldinger om innbrudd i biler siden juli, og BMW-er er mest utsatt. Minst to bander er i sving her i landet nå, en i Trondheim og en i Sør-Norge.

Publisert Publisert

Bandene er særlig ute etter ratt og annet interiør i BMW-er. Foto: NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Ratt og navigasjonsutstyr er det som blir oftest stjålet, forteller politioverbetjent Stig Vasbø, leder for etterretnings- og vinningsavsnittet på Majorstuen politistasjon i Oslo til Aftenposten. De koordinerer etterforskningen av bilinnbruddene på Sør- og Østlandet.

De siste to månedene har det vært 115 saker på Østlandet, 51 av dem er på boligadresser utenfor Ring 3 i Oslo. Tidligere var det mange forhold i Agder, Telemark, Vestfold og Drammen.

– Vi er veldig interessert i bilder, beskrivelser og tidspunkter for mistenkelig aktivitet. Mye tyder på at tyvene rekognoserer på forhånd. De er proffe og trenger bare få minutter på å bryte seg inn i en bil og fjerne verdifullt utstyr, sier Vasbø.

Les også

Da Steinar oppdaget BMW-en sin på Finn, var den allerede omregistrert

Bildelene blir ofte forsøkt solgt på nett. Ifølge Adresseavisen er det nå 15.000 BMW-ratt til salgs på eBbay, og mange av dem selges fra Øst-Europa.

– Det er et marked for det her. Slike innbrudd er et problem i hele Europa. Bare i Sverige har det vært over 1000 slike innbrudd så langt i år. I det siste har det vært en nedgang der, og det kan tenkes at noen gjerningsmenn har satt kursen for Norge, sier Vasbø.

Hittil er ingen pågrepet for slike innbrudd i Norge, men svensk politi har pågrepet personer som man vet har vært i Norge.

Publisert