Den 33-år gamle mannen, som ifølge terrorjegerne skal være klar til å utføre en terroraksjon mot vestlige mål, jobbet tidligere som barnehageonkel i Oslo, skriver avisen.

33-åringen som jaktes på av samtlige vestlige etterretnings— og sikkerhetstjenester, er en tidligere venstreradikaler med plettfri vandel, født og oppvokst i Oslo-området.

Blitz

Han hadde sin ungdomstid i miljøet rundt Blitz. Mannen har et familiemedlem som jobber i et departement og han er gift med en diplomatdatter fra et nordafrikansk land, ifølge Dagbladet. Det var ekteskapet med denne kvinnen som førte til at han konverterte til islam i 2008. Han endret livsstil, sluttet helt å drikke alkohol og bruddet med den tidligere omgangskretsen ble etter hvert nesten totalt.

— Han kuttet kontakt med alle de gamle vennene etter at han ble radikal, sier en tidligere venn til Dagbladet.

Miljøpartiet De Grønne

Mannen vokste opp i en kommune like utenfor Oslo. Der tilbrakte han hele oppveksten, med et gryende engasjement på den politiske venstresiden. Siden har den filosofi-interesserte mannen framstått som medlem av Miljøpartiet De Grønne.

Etter terrorangrepene i USA i 2001 ble han oppfattet som en konspirasjonsteoretiker som ikke trodde at Al-Qaida sto bak.

— Du kan si han er naiv, og ganske lett å lede, mener en person som har detaljkunnskap om 33-åringens fortid til avisen.

Al-Qaida skal planlegge å bruke sin norske rekrutt til et angrep mot et amerikansk passasjerfly, ifølge avisa Sunday Times. Ifølge avisen går han nå blant annet under det islamske navnet «Muslim Abu Abdurrahman.»

Mannen er nettopp blitt far, og moren har tatt med seg barnet til sitt hjemland, ifølge Dagbladet.

- Ikke overrasket

— Det er ikke overraskende at den norske konvertitten har tilhørt ulike politiske miljøer på venstrefløyen, sier Peter Neumann, en av Europas fremste eksperter på radikalisering og terror og grunnlegger av Institutt for studier av radikalisering ved Kings College i London.

— Konvertitter er ofte på søken etter noe å dedikere seg til, og har gjerne eksperimentert med radikale miljøer. De ser etter en sterk ideologi som gir dem mening og struktur, sier Neumann til Dagbladet.

— I Norge er trolig det å konvertere til islam noe av det mest opprørske du kan gjøre, sier han.

Ifølge Neumann er vestlige konvertitter, bortsett fra kvinner som konverterer på grunn av ekteskap, overrepresentert blant jihadistene.