Det opplyser lensmann Bjørn Hoff i Nannestad og Gjerdrum lensmannsdistrikt til Aftenposten.

Ifølge Hoff bekreftet promilletesten politiets mistanke om at bilføreren var beruset. Det ble lørdag tatt utvidet blodprøve av mannen for å slå dette fast.

Siktet for uaktsomt drap

Mannen i 40-årene, som nå er siktet for uaktsomt drap og uaktsom kjøring, stakk først av fra ulykkesstedet. Hoff sier vitneforklaringer var helt avgjørende for at han ble pågrepet kort tid etter, og for at politiet nå mener å ha en god oversikt over hendelsesforløpet.

— Jeg har snakket med min klient i dag, men siden han ikke er avhørt ennå, ønsker jeg ikke å si noe om hvordan han forholder seg til saken, sier mannens forsvarer, advokat Andreas Ihlebæk til NTB.

Ifølge Ihlebæk blir mannen trolig avhørt av politiet søndag.

Til sammen fem syklister var innblandet i ulykken, som skjedde ved krysset mellom E16 og fylkesvei 176 vest for Gardermoen ved 15-tiden lørdag.

Mann i 20-årene omkom

En av dem, en mann i begynnelsen 20-årene fra Oslo-området, omkom. En 25 år gammel mann ble fløyet til Ullevål sykehus med lettere skader. De tre andre syklistene kom uskadd fra ulykken.

Et av vitnene på stedet, som kom fram før politi og ambulanse, beskriver det han så slik:

— Det så ikke pent ut. Syklistene fortalte at de hadde kommet fra Oslo, og at bilen hadde kommet i deres felt og kjørt på dem, sa han til VG.