Høyre-politikeren er sammen med to forretningsmenn fra Åsane varetektsfengslet i fire uker, siktet for grov korrupsjon. Forholdet har en strafferamme på inntil ti års fengsel.

Politiet har gått til aksjon en rekke steder, både hos bedrifter og hjemme hos de siktede. Datamaskiner og dokumenter ble beslaglagt, heriblant fakturaer mellom partene.

Årsaken til at saken kom i politiets hender, var et varsel som kom internt i kommunen. En annen politiker skal ha fått informasjon om en mulig korrupsjonssak. Ingen i administrasjonen i Bergen kommune skal ha hørt om saken før denne politikeren gikk direkte til toppledelsen i kommunen.

Flere politikere avhøres

Byrådsleder Monica Mæland bekrefter at hun og den øverste administrative lederen i kommunen, kommunaldirektør Robert Rastad, fikk et konkret tips.

— Den informasjonen valgte vi å gå til politiet med, sier byrådslederen.

Hun sier at de ikke hadde detaljert informasjon før de gikk til politiet.

— Vi kjente ikke til hvilken sak det var snakk om eller hva den inneholdt. Vi visste heller ikke til hvem som eventuelt skulle være involvert, sier Mæland.

Kommunen har nå sendt over en del dokumenter som politiet har bedt om. Det skal ha vært flere kommunale politikere til avhør. I tillegg er det nye avhør til uken.

Miljø- og byutviklingsbyråd Filip Rygg (KrF) og nærings-, kultur og idrettsbyråd Gunnar Bakke (Frp) skal være blant dem som er innkalt som vitner.

- Kan være uskyldige

— Dette er en svært alvorlig sak som nå er blitt en politisak. Den informasjonen jeg har, vil jeg derfor gi til politiet, sier Bakke.

Verken han eller Rygg vil bekrefte at de skal i politiavhør som vitner i saken.

Frode Karlsen, leder ved økoavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon, understreker at de som er siktet kan være uskyldige.

— I den fasen vi er i nå, er det ingen som fordeler skyld. Det er også viktig å tenke på dem som er rundt de siktede, og ikke forhåndsdømme, sier Karlsen.