— Siv Jensen har helt rett. Den eneste forskjellen mellom Høyre og Frp i sykehuspolitikken er at Frp er ærlige nok til å si at deres helseprogram vil koste så mye penger at det ikke har noen budsjettbegrensninger, sier Støre til Dagbladet.

— Hvis vi skal betale de kommersielle sykehusene slik Høyre åpner for, vil det tappe de offentlige sykehusene for penger og ressurser, mener han.

- Mindre for pengene

Støre fastholder at Høyres helsemodell, der offentlige kjøp av private helsetjenester står sentralt, vil føre til «mindre helse for skattepengene».

— En del av pengene vil gå til å dekke profittmarginene i de private sykehusene, som ofte er eid av utenlandske investorer. Konsekvensen blir at den offentlige sykehussektoren får svekket økonomi, samtidig som de mister ansvaret for prioriteringene, sier Støre.

Solberg: - Ikke riktig

— Hvis det offentlige ikke skal få prioritere hvem som skal behandle hva, så vet vi ikke om det er de svakeste pasientene som får behandling først. De private sykehusene vil velge å behandle de enkle og lønnsomme pasientene, men vil unngå pasientene med de kompliserte og sammensatte lidelsene, mener han.

Høyre-leder Erna Solberg er uenig og avviser påstanden om at hennes parti har stjålet Frps helseprogram.

— Frp ønsker full frihet, mens vi har begrensninger på pasientbehandlingsretten. Det er det offentlige som skal prioritere hvem som skal behandles, sier hun.