17-åring funnet naken på gaten etter voldtekt

En 17 år gammel jente og en kvinne i begynnelsen av 20-åra skal ha blitt voldtatt i Oslo sentrum natt til søndag. 17-åringen ble funnet naken på gata etter voldtekten som skal ha skjedd i en leilighet.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

— 17-åringen ble funnet av en tilfeldig mann i Torggata og de gikk sammen til Sentrum politistasjon i 8.30-tida. Der forklarte hun at hun var blitt voldtatt i en leilighet i en nabogate til Torggata, sier vaktleder Per Olav Utgaard ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt.

Jenta har forklart til politiet at hun ble holdt fanget i leiligheten, før hun etter hvert klarte å rømme uten klær.

Politiet rykket ut til leiligheten og pågrep en 24 år gammel mann. Mannen vil bli avhørt i løpet av søndag.

— Mannen er siktet for voldtekt og sitter i arresten på politihuset. Den fornærmede jenta er undersøkt og har fått behandling ved Oslo legevakts voldtektsmottak, sier Utgaard.

Voldtekt i Slottsparken

Dette er den andre voldtektssaken i Oslo natt til søndag. En kvinne i begynnelsen av 20-åra skal i 3-4-tiden ha blitt voldtatt i Slottsparken.

— Vi fikk melding i natt om en kvinne som var voldtatt i Slottsparken. Hun sier hun var blitt overfalt av to menn. Etter voldtekten kom hun seg til en venninne som ringte politiet, sier Utgaard.

Kvinnen har foreløpig bare klart å gi en vag beskrivelse av de to mennene. Den ene var mørk i huden, hadde sort hår, var rund i ansiktet og mellom 170 og 180 centimeter høy. Kvinnen har opplyst at det var bare denne ene av de to mennene som gjennomførte voldtekten.

Politiet har kommet frem til at voldtekten skjedde rundt klokken 3.40. Den unge kvinnen ble søndag morgen med politiet tilbake til parken. En åstedshund var litt senere på stedet der politiet mener den anmeldte voldtekten kan ha skjedd. Kriminalteknikere vil også undersøke stedet, sier Utgaard.

- For mange voldtekter

Kvinnen var alene da voldtekten skjedde. Hun hadde vært sammen med venninner, men skilte lag med dem før hun gikk gjennom Slottsparken.

— Det skal i utgangspunktet være trygt å gå gjennom Slottsparken, men denne kvinnen er blitt utsatt for en grov forbrytelse. Det skjer altfor mange voldtekter i Oslo sentrum, hver helg får vi melding om voldtekter, sier Utgård.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Dette er de 100 dyreste boligene i Bergen

76 boliger ble solgt for mer enn 10 millioner kroner i Bergen i fjor. Her er hele listen over byens 100 heftigste salg.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. VG: Tusenvis er blitt vaksinert med feil sprøytespiss

  2. Storutrykning da mann ble sett på isen på Smålungeren

  3. Væromslag på vei: – Kan bli glatt

  4. Dette er de 100 dyreste boligene i Bergen

  5. Her serverer han den første ølen på tre uker: – Kø utenfor

  6. Først syntes hun det var en vill idé. Nå har ekteparet omsatt for nesten en kvart million.