Politiet ble varslet om en skadd person i boligen i Lunner kommune ved 12.30-tiden onsdag. Da de rykket ut, fant de en ung kvinne død, og fattet raskt mistanke om at noe kriminelt hadde tilstøtt henne. Onsdag kveld sier de at hun trolig ble drept.

Uklart hendelsesforløp

Politiet etterlyser tips fra publikum i saken. Politiadvokat Mari Hasle Lauritzen betegner i en pressemelding saken som komplisert.

— Det er mange personer som skal avhøres og informeres, og noe av hendelsesforløpet er ennå uklart for oss. Dessuten gjør hensynet til pårørende at vi ønsker å være tilbakeholdne med informasjon nå i kveld. Vi ønsker ikke at noen skal måtte lese i avisa at en slektning er død, sier politiadvokat Mari Hasle Lauritzen i pressemeldingen.

Den døde kvinnens to år gamle datter har status som savnet, og politiet har etterlyst henne med bilde. Teknikere fra Kripos bistår i etterforskningen, som fortsetter gjennom natta. Det er varslet en pressekonferanse om saken torsdag klokken 10.

Onsdag ettermiddag opplyste politiet at ingen så langt var mistenkt eller siktet i saken. I pressemeldingen senere på kvelden sier politiet ikke noe om at dette har endret seg.

Familie på seks

Teknikere fra Kripos kom raskt til stedet onsdag ettermiddag.

— Vi foretar rundspørringer i området. Vi har blant annet tatt en runde med taxisentral, NSB og busselskap for å sjekke om de har observert noe utenom det vanlige, sa Lauritzen onsdag ettermiddag.

Det er ifølge VG en familie på seks som bor på adressen. De skal ha flyttet inn i fjor sommer.

— Det er en helt vanlig og koselig familie. Det er fryktelig trist og rart, dette. Jeg har ingen anelse om hva som kan ha skjedd, sier en nabo til avisa.

Et kriseteam i Lunner kommune er beredt til å bistå familien etter funnet av den døde kvinnen.

SAVNET: Politiet tar høyde for at den døde kvinnen som ble funnet i en leilighet på Grua tirsdag, er blitt drept. Kvinnens to år gamle datter (bildet) er savnet. Foto: Politiet / NTB scanpix