Bil havnet i sjøen i Vindafjord, mann i 30-årene omkom

En bil kjørte ut og havnet i sjøen i Vindafjord i Rogaland onsdag morgen. Mann (35) omkom onsdag kveld.

Publisert Publisert

MANN HENTET OPP: Rundt klokken 11 onsdag bekreftet politiet at en mann var hentet opp fra sjøen etter utforkjøringen på fylkesvei 46, mellom Sandeid og Vikedal i Rogaland. «Transporteres til Bergen. Hjerte-lunge-redning pågår», skrev politiet på Twitter da. Foto: Kjell Bua

LUFTAMBULANSE: Rundt klokken 11 onsdag bekreftet politiet at en mann var hentet opp fra sjøen etter utforkjøringen på fylkesvei 46 i Rogaland. Han ble flydd med ambulansehelikopter til Haukeland i Bergen. Foto: Kjell Bua

MANN HENTET OPP: Bilen skal ha kjørt utfor en skrent på cirka 100 meter. Foto: Kjell Bua

  • Ørjan Torheim
  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Siste: Den 35 år gamle bilføreren døde onsdag kveld. Det opplyser Helse Bergen i en pressemelding. Pårørende er varslet.

En person ble fraktet med luftambulanse til Haukeland universitetssykehus etter at han kjørte av veien, og havnet i sjøen onsdag morgen.

Ulykken skjedde like nord for Vikedal i Vindafjord i Rogaland, på fylkesvei 46.

Alene i bilen

Politiets operasjonsleder André Skram Hansen sa i den innledende fasen av utrykningen at redningsmannskaper hadde hentet ut en mann ut fra bilen.

Etter hvert, blant annet etter dykkerinnsats, ble det konstatert at mannen var alene i bilen da utforkjøringen skjedde. På Twitter skrev politiet: «Dykkere har avsluttet søket i sjøen. Ingen flere involvert.»

— Han er fløyet med luftambulanse til Haukeland universitetssykehus i Bergen, sa Hansen onsdag formiddag.

Føreren, en mann på 35 år, var kritisk skadd. Like etter klokken 22 onsdag kveld meldte Helse Bergen at mannen var omkommet.

Mer enn 100 meter

IfølgeHaugesunds Aviser det veldig bratt på stedet der bilen har kjørt ut av veien, og det skal være mer enn 100 meter ned til sjøen.

Onsdag ettermiddag opplyser operasjonsleder Hansen til BT at politiet og ulykkesgruppen i veivesenet har undersøkt på stedet.

— Det vil bli gjort flere undersøkelser torsdag, sier Hansen.

Ulykkesbilen er tatt inn for tekniske undersøkelser.

— Vi har vitner til ulykken som vil bli avhørt. På stedet har vi snakket med i hvert fall to vitner, i form av innledende avhør.

Politiet går foreløpig ikke ut med hvor mannen i ulykkesbilen er hjemmehørende, annet enn at han er fra dekningsområdet til Sør-Vest politidistrikt.

Grovt sagt dekker distriktet området fra Fitjar i nord til Sauda i sør.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Semitrailer i trøbbel på E134

  2. Ulykke ved Fløyfjellstunnelen

  3. Trafikkaos etter ulykke på E134

  4. Kjedekollisjon med 60 biler på E39