Politiet mottok en nødsamtale fra mannen klokken 23.48 tirsdag kveld.

— Han opplyste i denne samtalen at han hadde skutt sin kone i et bolighus på Grålum, sa politijurist Espen Jamissen i Østfold politidistrikt på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Politiet rykket ut og pågrep mannen like etter midnatt. Pågripelsen var udramatisk, ifølge Jamissen.

80-åringen er nå siktet for forsettlig drap, men politiet utelukker ikke at siktelsen kan bli endret.

Hadde våpentillatelse

Politiet har tatt beslag i det antatte drapsvåpenet, som er en eldre rifle.

— Siktede hadde gyldig våpenkort og politiet har ikke registrert noen bekymringsmeldinger knyttet til mannens våpentillatelse, opplyste Jamissen.

Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling så snart det lar seg gjøre, muligens torsdag.

— Politiet ser på dette som en tragisk hendelse, sa sjef for Felles Kriminalenhet i Østfold politidistrikt, Tom Erik Guttulsrød på pressekonferansen.

— Den berører både pårørende og naboskap i nærområdene.

Har startet avhør

Onsdag formiddag startet politiet med innledende avhør av den siktede, der de håper å få vite mannens motiv for drapet og å få bekreftet hans versjon av hendelsesforløpet.

— Selv om den antatte gjerningsmannen er kjent, blir det nå viktig for politiet å utelukke eventuelle andre hendelsesalternativer, sa Jamissen. Derfor vil politiet onsdag ikke si mer om omstendighetene rundt drapet.

Natt til onsdag undersøkte kriminalteknikere åstedet, og arbeidet vil fortsette utover dagen. Politiet er interessert i å komme i kontakt med personer som har opplysninger som kan være relevante for etterforskningen.