Solberg i asylbarnmøte med Jensen og Anundsen

Statsminister Erna Solberg (H) sitter ved 13-tiden onsdag ettermiddag i møte med justisminister Anders Anundsen (Frp) og Frp-leder Siv Jensen for å diskutere asylbarnsaken.

Publisert Publisert

TRAVEL: Siv Jensen under spørretimen onsdag. Foto: NTB Scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

De tre jobber trolig med å gjøre ferdig siste utkast til avtale om asylbarna før de inviterer KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande til samtaler, melder TV 2.

Anundsen var svært ordknapp, og for å unngå pressen tok han en stor omvei via Stortingets garasjeanlegg etter at han ble observert på vei ut fra Frp-nestleder Per Sandbergs kontor til møtet med Solberg og Jensen.

— Jeg regner med at mediene forstår at jeg ikke kommenterer hva jeg snakker med partiets nestleder om, sa Anundsen og forsvant.

Det er ventet at partilederne skal presentere forslag til avtale for sine respektive grupper på Stortinget klokken 15.

Venstre: Fortsatt tid til å forhandle om asylbarn

VÅKEN: Trine Skei Grande ligger våken om natten og tenker på asylbarnsaken. Foto: Vidar Ruud, NTB SCanpix

Venstre-leder Trine Skei Grande tror på en løsning i den betente striden om asylbarna før hun skal åpne Venstres landsmøte på fredag.— Det er god tid til jeg skal bestige talerstolen, så det skal vi nok få til, sier Grande til NTB.

Hun har ikke brukt tid på å spekulere på hva som vil skje dersom de fire partiene ikke kommer fram til en løsning. Samtidig erkjenner hun at forhandlingene er svært vanskelige.

— Jeg har ligget våken i hele natt og tenkt på dette, sier hun, men ønsker ikke å gå i detaljer på hvor mye partiet kan være villig til å fire på kravene i forhandlingene.

— Men vi sitter jo fortsatt i disse forhandlingene, sier hun.

Krever ny behandling

Les også

- Asylbarna vekker sterke følelser

Venstre og KrF krever at alle barn med 4,5 års botid eller mer i Norge som er blitt tvangsutsendt etter 1. juli i fjor, må få sine saker behandlet på nytt.Grande skal etter planen ta fly til Tromsø onsdag kveld, der Venstre skal holde sitt landsmøte.

— Men jeg er beredt til å utsette reisen hvis det må til, sier hun. (©NTB)

Publisert