Mann innrømmer å ha skutt ulv

En mann i 40-årene fra Trysil er siktet for å ha skutt en ulv. Mannen meldte seg selv for politiet og har innrømmet ugjerningen.

Publisert Publisert

SPESIELLE GENER: - Ulven hadde en særlig genetisk verdi og kunne vært et meget viktig bidrag til den sørskandinaviske ulvebestanden, sier Terje Bø i Miljødirektoratet. Bildet er av en ulv på Langedrag, og har ikke med den aktuelle saken å gjøre. Foto: Scanpix (illustrasjonsfoto)

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Mannen er siktet for å ha minsket bestanden av en truet art, noe som har en strafferamme på seks års fengsel.

— Han har forklart hvordan det skjedde, men politiet ønsker ikke å utdype dette da det er behov for mer undersøkelser for å få forklaringen bekreftet, skriver Hedmark politidistrikt i en pressemelding.

Fant spor og blod

Mannen har forklart hvor ulven lå, og politiet fant den på et avsidesliggende sted i Trysil mandag kveld.

Statens naturoppsyn (SNO) varslet politiet lørdag da de fant blod og ulvespor som plutselig stoppet i Trysil. Funn på stedet styrker mistanken om en ulovlig handling, ifølge politiet. Stedet ligger utenfor lisensfellingsområdet for ulv.

Rovdata har analysert blodet som ble funnet i helgen. De slår fast at det stammer fra en ulv som tidligere var kjent i Nord-Sverige.

Genetisk viktig

— Akkurat denne ulven hadde en særlig genetisk verdi og kunne vært et meget viktig bidrag til den sørskandinaviske ulvebestanden. Denne ulovlige handlingen har hindret tilførsel av større genetisk variasjon i ulvebestanden, sier Terje Bø i Miljødirektoratet.

Den siktede mannen meldte seg selv for politiet etter å ha rådført seg med sin advokat. Han sier han visste det var en ulv han skjøt, og han har ikke påberopt seg nødverge.

Publisert