YS-forbundet Parat organiserer både kabinpersonell, sikkerhetskontrollører, teknikere og drivstoffyllere, renholdsarbeidere og cateringpersonale på norske flyplasser.

Søndag sendte YS et varselbrev til NHO om sympatiaksjon. Forbundet ber om et forhandlingsmøte på vegne av nær 750 kabinansatte i Cabin Services Norway, som vurderer å streike i sympati med Norwegian-pilotene.

— Vi har allerede varslet NHO om sympatiaksjoner fra de ansatte i kabinen, og vil fortløpende vurdere videre sympatiaksjoner også fra andre av våre medlemsgrupper, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til avisen.

- Avledningsmanøver

— Dette er klassisk Parat-retorikk. De har snakket om sympatistreiker i lang tid. De er ikke opptatt av passasjerene og ønsker å dra oppmerksomheten bort fra hva konflikten egentlig handler om. Parat ønsker at deres medlemmer skal ha full styringsrett over Norwegian, og det er naturligvis helt utelukket for Norwegian-ledelsen å la en fagforening overta de kommersielle beslutningene. Det er en klassisk avledningsmanøver, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til avisen.

70 flygere i Norwegians datterselskap Norwegian Air Norway ble lørdag tatt ut i streik. Blir ikke partene enige, trappes streiken opp til å omfatte totalt 650 piloter fra onsdag.

Én Flesland-avgang innstilt

Passasjerer på tolv Norwegian-flygninger må mandag flyttes til andre avganger på grunn av pilotstreiken, opplyser selskapet.

Blant dem er ruten tur-retur Bergen-Sandefjord, som er kansellert.

- Forventer dere flere kanselleringer dag?

— Nei, vi tror ikke det blir flere kanselleringer. Vi gjør alt vi kan for å operere et normalt flyprogram og sørge for at våre passasjerer kommer seg dit de skal, sier informasjonssjef i Norwegian i Sverige, Charlotte Holmebergh Jacobsson, til NRK.

Ikke flere kanselleringer

Morgenavgangene tur-retur Oslo-Stockholm er også kansellert, det samme gjelder tur-retur Trondheim, Stavanger og Tromsø i ettermiddag, og rutene Haugesund-Oslo og Kristiansand-Oslo, opplyser Jacobsson.

Hun sier Norwegian har nærmere 500 flyvninger hver dag. Alle berørte passasjerer får beskjed på sms og så mange som mulig blir ombooket til neste flyvning. Hun anbefaler passasjerer å møte opp til riktig tid.

Her er oversikten over dagens flygninger for Norwegian.